Suriye için barış planımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times gazetesi için bir makale kaleme aldı. Erdoğan yazısında, Türkiye'nin Suriye'de barışı sağlamak için bir planı olduğunu belirterek şöyle devam etti: Trump, Suriye'den çekilme konusunda doğru kararı verdi. Suriye Kürtleriyle herhangi bir sorunumuz yok. Türkiye, bu kritik dönemde elini taşın altına koymaktadır. Güvenliğimiz için atılması gereken adımları atacağız.

Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan

ABD’de yayınlanan New York Times gazetesi için bir makale kaleme alan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de barışı sağlamak için planı olduğunu belirtti ve ABD’nin çekilme kararının doğru olduğunu vurguladı. Erdoğan’ın makalesinde öne çıkanlar şöyle: Suriye’de atılması gereken ilk adım, Suriye toplumunun tüm kesimlerinden savaşçıları kapsayan bir istikrar gücü kurulmasıdır. Ancak tüm kesimleri bir araya getiren bir yapı, Suriye vatandaşlarının tamamına hizmet ederek, ülkenin muhtelif kısımlarına düzen ve asayiş getirebilecektir. Bu vesileyle bizim Suriye Kürtleriyle herhangi bir sorunumuz olmadığını ifade etmek istiyorum.

DOĞRU ORTAKLARLA ÇALIŞIN

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ

Bir başka önceliğimiz ise tüm kesimlerin yeterli siyasi temsilinin sağlanmasıdır. Türkiye’nin gözetiminde, şu anda YPG veya DEAŞ terör örgütlerinin kontrolünde olan Suriye toprakları, halk tarafından seçimle belirlenen yerel meclisler tarafından idare edilecektir. Terör örgütleriyle bağlantısı olmayan herkes, yerel yönetimlerde kendi toplumlarını temsil etme hakkına sahip olacaktır. Türkiye, tarihin bu en kritik döneminde elini taşın altına koymaktadır. Bu süreçte uluslararası toplumun, destekçimiz olacağına inanıyoruz.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Maduro ile görüştü