Şüpheli ölümde FETÖ kulağı!

FETÖ’nün, ASELSAN’da milli tank projesinde görevliyken 2006 yılında aracında ölü bulunan mühendis Hüseyin Başbilen’in etrafındaki herkesi dinlediği ortaya çıktı. Başbilen’in eşi Gülen Seda Erman, ölüm olayında adli tıp uzmanı olarak görev yapan Habib Ümit Sayın, 2002 yılında muayene olduğu GATA’da psikolog olarak görev yapan Hamdullah Aydın’ın 2011 yılında dinlendiği belirlendi.

Osman Özgan
Hüseyin Başbilen - Gülen Seda Erman

FETÖ’nün, ASELSAN’da kritik projelerde görevliyken şüpheli şekilde ölen mühendislerin yakınları ile mühendislerle bağlantılı kişileri takibe aldığı ortaya çıktı. ASELSAN’daki sıralı ve şüpheli ölümler, Türkiye’nin kendi savunma sistemlerini üretmeye başladığı aşamada ortaya çıktı.

İlk olarak, milli tank projesinde görev alan mühendis Hüseyin Başbilen, esrarengiz bir şekilde 7 Ağustos 2006’da aracında ölü bulundu. Diğer bir ASELSAN mühendisi Halim Ünsem Ünal, 17 Ocak 2007 tarihinde başından tek kurşunla vurulmuş halde bulundu. Yine Evrim Yançeken de 26 Ocak 2007’de evinin 7. katından düşerek yaşamını yitirdi.

FETÖ SORUŞTURMAYI PERDELEDİ

O dönem şüpheli ölümlerle ilgili başlatılan soruşturmalarda ise hiçbir sonuca varılamadı ve dosyalar kapatıldı. Ancak birçok şüpheli olayda FETÖ izinin çıkmasının ardından ASELSAN dosyaları da tekrar açıldı ve soruşturmada görev alan savcı, polis, adli tıp ile diğer kurumlarda yetkili kişiler mercek altına alındı. Soruşturmada görev alan savcılardan Murat Demir, ByLock kullanıcısı olduğunun belirlenmesinin ardından tutuklandı. Yine Hüseyin Başbilen’in intihar mektubunu kendi el yazısıyla yazıp yazmadığını inceleyen kriminal polis de 15 Temmuz sonrası FETÖ’den ihraç edildi.

YAKINLARINI TAKİBE ALMIŞLAR

Darbe girişiminin ardından FETÖ üyesi olduğu tespit edilen birçok ASELSAN çalışanı ihraç edildi. Devam eden soruşturmalarla hala milli projelerde görev alan örgüt üyesi mühendislerin olduğu ortaya çıkarılıyor. Tüm bunlar, ASELSAN’a yerleştirdiği onlarca mensubunu milli projelerde görev almasını sağlayan FETÖ’nün, milli projeleri hedef aldığını gözler önüne seriyor. Bu kapsamda da ASELSAN’daki şüpheli ölümleri perdeleyen örgütün, mühendislerin yakınlarını bile takibe aldığı belirlendi.

EŞİNİ 5 YIL SONRA DİNLEMİŞLER

Yargıda ve emniyette etkin olduğu dönemde siyasetçi, bürokrat, iş adamı, gazeteci ve sanatçının aralarına bulunduğu binlerce kişiyi usulsüz bir şekilde kayda alan FETÖ’nün, dinlediği isimlerden birisinin de ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen’in eşi Gülen Seda Erman olduğu anlaşıldı. Yapılan incelemede, iki farklı numara üzerinden dinlenen Erman’ın, eşi Hüseyin Başbilen’in ölümünden yaklaşık 5 yıl sonra, 13 Ocak 2011 ile 14 Kasım 2011 tarihleri arasında kayda alınması ise dikkat çekti.

ADLİ TIP UZMANINI KAYDA ALDILAR

FETÖ’nün dinlediği kritik isimlerden birisinin de Habib Ümit Sayın olduğu tespit edildi. Başbilen’in ölüm olayında adli tıp uzmanı olarak görev yapan Sayın’ın, ilk olarak 5 Nisan 2006 ile 3 Kasım 2006 arasında kayda alındığı belirlendi. 2008’de Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Sayın’ın daha sonra 13 Ocak 2011 ile 14 Kasım 2011 arasında usulsüz bir şekilde dinlendiği ortaya çıkarıldı.

PSİKOLOĞA DA YAKIN TAKİP

Ayrıca Başbilen ile 2007 yılında yaşamını yitiren ASELSAN mühendisi Evrim Yançeken’in, 2002 yılında muayene olduğu GATA’da psikolog olarak görev yapan Hamdullah Aydın’ın kullandığı iki farklı numarasının da dinlendiği belirlendi. Aydın’ın kullandığı “0533345....” numaralı telefonunun 13 Ocak 2011 ve 27 Ocak 2011 arasında, “0530324....” numaralı telefonun ise 21 Ocak 2011 ve 14 Nisan 2011 arasında kayda alındığı tespit edildi. Söz konusu hukuka aykırı dinlemelerin yapıldığı dönemlerde şüpheli ölümlerle ilgili sık sık “intihar mı cinayet mi?” tartışmaları gündeme gelirken, FETÖ’nün yargı ve emniyetteki mensupları aracılığıyla, şüpheli ölümlerin arkasındaki gerçeklerin ortaya çıkmasının önüne geçmek için bu kişileri kayda aldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

GÜNDEM
8 yalana 8 cevap

GÜNDEM
Akademiye ‘ihtisas’ dopingi