Suç duyurusu

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel hakkında, 'darbe girişimine destek vermekten' dava yolda.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Avukat Mert Eryılmaz, FETÖ'nün darbe girişimine destek verdiklerini öne sürdüğü bazı ABD'li yetkililer hakkında hazırladığı suç duyurusu dilekçesini, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Dilekçede Dunford, Clapper ve Votel şüpheli olarak yeraldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TSK'ya ait olmadığı öne sürülen kargo uçaklarının önce Malatya'ya ardından İncirlik Üssü'ne indiği belirtilen dilekçede, İncirlik'ten kalkan 3 tanker uçağının da Ankara ve İstanbul üzerinde alçak uçuş yapan F16'lara yakıt destiği verdiğine dikkat çekildi. Darbe görünümlü işgal hareketinin İncirlik'ten yönetildiğini belirten Avukat Eryılmaz, dilekçesinde, TSK'ya sızmış Fetullahçı subayların ABD silahlı kuvvetleri mensuplarıyla birlikte hareket ettiklerini kaydetti. Dilekçede ayrıca şöyle denildi:

İNCİRLİK'İ KAPATIN

“ABD silahlı kuvvetleri mensuplarının Amerikan Genelkurmayından, CIA'den bağımsız hareket ettikleri düşünülemez. Dolayısıyla Amerikan Genelkurmay Başkanı bu alçak işgal hareketinden, darbe girişiminden doğrudan sorumludur. Şüpheliler, uluslararası sözleşmeleri yok sayarak darbecileri sahiplendi. Şüphelilerin suça konu eylemleri, sözde müttefik ABD'nin darbe girişimi karşısındaki tavrını da ortaya koymaktadır. Bütün bu beyanlar diğer deliller ile birlikte darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğu, hareketin İncirlik'ten yönetildiği şeklinde kuvvetli suç şüphesini ortaya çıkarmaktadır. Şüpheliler Dunford, Clapper ve Votel hakkında 'anayasayı ihlal', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından kovuşturma başlatılması gerekir. Ayrıca suçun işlenmesinde bir araç olarak kullanılan İncirlik Üssü de tedbiren kapatılmalıdır.”