Son imam tahliyesi

TSK’daki kripto FETÖ’cülere yönelik soruşturmalarda ‘son imam’ını deşifre edenler serbest kalıyor. Son olarak, mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlardan irtibat kuran biri albay 3 subay tespit edildi. Gözaltına alınan kripto subayların üçü de itirafçı olarak son imamlarını deşifre edince adli kontrolle serbest kaldı.

Yeni Şafak Osman Özgan
Başsavcılık, şüphelilerin samimi olup olmadığını test için ‘son imam’ kriteri getirmişti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün TSK yapılanmasına ilişkin soruşturmalarda itirafçı olan şüphelilerin samimi olup olmadığını test için ‘son imam’ kriteri getirmişti. Buna göre, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyenler, bağlı olduğu son imam ile görüştükleri adresi bildirmesi durumunda adli kontrolle serbest kalırken, söz konusu kriteri yerine getirmeyenler tutuklanıyor.

38 ANKESÖR İRTİBATI ÇIKTI

Ankara Başsavcılığı, söz konusu kriter uyarınca gözaltına alınan 3 subayı, itirafçı olarak son mahrem imamlarını deşifre etmelerinin ardından serbest bıraktı. Bunlardan birisi de Etimesgut Hava Hastanesi’nde çalışmaktayken emekli olan Tabip Albay Erdal Kökcan. Soruşturma kapsamında şüphelinin, 2010’da 2, 2011’de 7, 2012’de 4, 2013’te 3, 2014’te 13, 2015’te 9 defa olmak üzere 38 kez ankesör-kontörlü telefonlardan arandığı tespit edildi. Şüpheli Kökcan’ın ayrıca aynı telefonlardan FETÖ’cü diğer askerlerle ardışık olarak arandığı anlaşıldı.

MAHREM İMAMIN ARADIĞINI İTİRAF ETTİ

Söz konusu tespitler üzerine gözaltına alınan Erdal Kökcan, FETÖ üyesi olduğunu kabul ederek etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti. İfadesinde örgüt içerisindeki faaliyetlerini anlatan şüpheli Kökcan, kendisinden sorumlu mahrem imam “Seçkin” kod adlı Mahmut T. ile 7 örgüt üyesini deşifre etti. Şüpheli K. ayrıca, “Seçkin kod adlı kişi arayı soğutmamak ve genelde bizi yoklamak için zaman zaman kontörlü telefondan arardı. Zaman zaman da evime gelip ziyarette bulunurdu “ ifadelerini kullandı.

10 FETÖ ÜYESİNİ AÇIKLADI

Ankara Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Hava Kuvvetleri personeli olup geçici olarak görevden uzaklaştırılan Samet T.’nin de ankesörlü-kontörlü telefonlardan mahrem imamı ile irtibat kurduğu belirlendi. Yapılan incelemede, T.’nin, 2013 ve 2014 yıllarında toplam 9 kez sabit hatlardan arandığı anlaşıldı. Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli T., örgüt hakkında bildiklerini anlatacağını belirterek itirafçı oldu. Şüpheli T., 2’si mahrem imam olmak üzere toplam 10 FETÖ üyesini deşifre etti.