İstanbul Valisi Yerlikaya paylaştı: Ayasofya ilk namaza hazır

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün kılınacak olan cuma namazı ile birlikte 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak Ayasofya Camii içinden fotoğraf paylaştı. Karede tüm hazırlıkların tamamlandığı görüldü. Yerlikaya paylaşımına bir de not düşerek, "Tarihi bir güne uyandık. 86 yıl sonra Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı için hazırlıklarımız tamamlandı. Bugün İstanbul’un parolası; maske, mesafe, sabır, anlayış olacak. Misafirlerimize hoş geldiniz diyor görevli kardeşlerime başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya'nın paylaşımı binlerce beğeni aldı.

Heyecanla beklenen gün geldi. Danıştay’ın kararı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 86 yıl sonra ‘cami’ statüsüne kavuşan Ayasofya, bugün kılınacak cuma Namazı ile ibadete açılacak.

GÜNDEM
Tarihi gün: Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı

HAYAT
Şükür kavuşturana 'Diriliş Günü': Ayasofya'dan bugün kılınacak Cuma Namazı ile yeniden ezan ve dua sesleri yükselecek

GÜNDEM
Ayasofya Camii'ndeki çalışmalar canlı olarak ekrana yansıtıldı

"Tarihi bir güne uyandık"

Twitter paylaşımına bir de not düşen Vali Yerlikaya, “Tarihi bir güne uyandık. 86 yıl sonra Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı için hazırlıklarımız tamamlandı. Bugün İstanbul’un parolası; maske, mesafe, sabır, anlayış olacak. Misafirlerimize hoş geldiniz diyor görevli kardeşlerime başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.