Somali muhafızları

TSK’nın yurt dışındaki en büyük askeri eğitim merkezi olan “Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı”nda (STGK) yeni dönem açıldı. 185 kişilik grup, subay ve astsubay okullarında eğitim görecek. STGK’dan mezun olan 47 astsubay ise yemin ederek göreve başladı. Somali Silahlı Kuvvetler Komutanı Tahir Adem Ilmi, burada eğitim gören askerlerin geleceğin komutanları olacağını söyledi.

Yeni Şafak
Somali’deki Türk Görev Kuvveti Komutanlığında 185 subay ve astsubaydan oluşan yeni bir grup daha eğitime başladı.

Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen ve 47 astsubayın mezun olduğu Somali’deki Türk Görev Kuvveti Komutanlığında 185 subay ve astsubaydan oluşan yeni bir grup daha eğitime başladı. Merkez, ülke güvenliğinin yeniden sağlanması için büyük önem taşıyor.

Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı (STGK) bünyesinde faaliyet gösteren subay ve astsubay okulunda 185 kişilik yeni bir grup daha eğitime başladı. Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük askeri üslerinden biri olan Türk Görev Kuvveti Anadolu Kışlası’nda 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış ve askeri okul komutanlığı yemin töreni düzenlendi. Törene Somali Savunma Bakanı Hassan Ali Mohamed, Somali Genelkurmay Başkanı Dahir Adan Elmi, Türkiye Mogadişu Büyükelçisi Olgan Beker ve kışlada eğitim gören askeri öğrencilerin aileleri katıldı.

47 ASTSUBAY MEZUN OLDU

30 Eylül 2017'de eğitime açılan STGK bünyesindeki Somali Astsubay Okulu’nda, TSK’nın seçkin personeli tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan 47 astsubay geçtiğimiz günlerde mezun olup göreve başlamıştı. Türkçenin de öğretildiği merkez, Somali ordusunun temelini oluşturacak subay ve astsubay adaylarına eğitim veriyor.

GÜNDEM
Vahşice yok ettiler

GÜNDEM
IMF belası CHP’nin eseri