"Sizde gömlek varken çelik yelek giymem"

FETÖ darbe girişimi gecesi havalimanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya giden AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, o gece yaşananları anlattı. Cumhurbaşkanı geldiğinde havalimanında etkisiz hale getirilemeyen askerlerin bulunduğunu belirten Temurci, Erdoğan'ın, "Çelik yelek giymelisiniz" teklifine, "Sizin üstünüzde gömlek varsa biz de böyle çıkacağız" karşılığını verdiğini söyledi.

Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, en kritik noktalardan biri de Atatürk Havalimanı'ydı. FETÖ'nün ihanet girişimini duyan on binlerce vatandaş havalimanına akın etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Marmaris'ten oraya hareket etmişti.

Cumhurbaşkanı'nı karşılayanlar arasında yer alan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, o gece yaşananları anlattı. İl başkanlığı binasının kuşatılması girişiminden önce yanındaki deftere notlar aldığını söyleyen Temurci, "6 maddede darbecilerin ne yapmaya çalıştığını özetledim. Köprüleri, havalimanlarını tutarak dünyaya mesaj vermek istiyorlardı" dedi.

"Kurtuluş Savaşı öncesi gibiydi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayındaki konuşmasının büyük motivasyon olduğunu belirten Temurci, Atatürk Havalimanı'nın cuntacılar tarafından basıldığını duyduktan sonra oraya gitmeye karar aldıklarını belirterek şunları söyledi:

Erdoğan'ın 'çelik yelek' cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağına gittiğini anlatan Temurci, Erdoğan ile arasında geçen konuşmayı şu ifadelerle anlattı:

GÜNDEM
Erdoğan: Bu ülkeyi işgalcilere bırakmayacağız

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayrılmak yok