Siyonist bakan açıkça itiraf etti: 'Büyük İsrail' hayalinin sınırlarını ülke ülke çizdi

Terör devleti İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich bir belgeselde verdiği röportajda 'vadedilmiş topraklar' hayalinin peşinden koştuklarını açık açık itiraf etti. Türkiye'nin Doğu ve Güney Doğu bölgelerini de içine 'Büyük İsrail' hayalini tasvir eden siyonist bakan, Ortadoğu'da Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Irak, Suriye ve Lübnan'ı kapsayan bir Yahudi devleti kurma hedefinde olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da TBMM'de yaptığı konuşmada İsrail'in bir sonraki hedefinin Türkiye toprakları olacağını söylemiş, bu açıklama CHP başta olmak üzere muhalif cenah tarafından kabul edilmeyerek 'İsrail Türkiye'ye saldırmaz' tezi savunulmuştu.

Lokman Özdemir
Bezalel Smotrich

Gazze'de bir yılı aşkın süredir 40 binden fazla insanı acımasızca katleden terör devleti İsrail, Hizbullah bahanesiyle Lübnan'a yönelik saldırılarını hız kesmeden sürdürüyor.

Gazze ile sınırlı kalmayıp Lübnan'a da sıçrayan siyonist azgınlık, uluslararası toplumun tepkisizliği ile de normalleştiriyor.

Siyonist bakan açık açık itiraf etti

Bölgeyi ateş çemberine çeviren katil İsrail'in estirdiği terör bölge ülkelerini de tehdit eder duruma geldi.

Bezalel Smotrich

Siyonist İsrail'in bölgedeki hedefiyle ilgili İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı 'ten de çarpıcı bir itiraf geldi.

'Büyük İsrail'in yeni sınırlarını çizdi

Bir belgesel kaydında ve sosyal medyada yayımlanan videoda Smotrich, İsrail'in sınırlarının Akdeniz'den Fırat Nehri'ne kadar uzandığını öne sürdü. Smotrich, Kudüs'ün gelecekte Şam'a kadar genişleyeceğini iddia ederek daha büyük bir Yahudi devleti hayalini bir kez daha dile getirdi.

Gazze ve Batı Şeria'daki saldırıların ardından Lübnan'a yönelik operasyonları savunan Smotrich, bu eylemleri 'Arzı Mevud' (Vadedilmiş Topraklar) hedefiyle gerekçelendirdi. İsrail'in bu genişleme arzusunu Yahudi halkının değerlerine uygun bir devlet kurma hedefiyle bağdaştırdı ve şöyle konuştu: "Ürdün'ü, Suudi Arabistan'ı, Mısır'ı, Irak'ı, Suriye'yi ve Lübnan'ı içine alan bir Yahudi devleti istiyoruz."

"Büyük İsrail" haritası önünde konuştu

Smotrich, 20 Mart’ta Paris’te katıldığı Jacques Kupfer'i anma töreninde yaptığı konuşmada "Filistin diye bir halk yok" demişti. Bu sözlerinin Beyaz Saray tarafından da duyulması gerektiğini belirten Smotrich, daha önce Filistin’in Huvvara beldesinin "yeryüzünden silinmesi" gerektiğini de savunmuştu.

Smotrich konuşmasında bölge ülkelerini de kapsayan bir İsrail haritası kullanarak, "Büyük İsrail" hedefini bir kez daha gündeme getirmişti.

Soykırımcı İsrail'in "Büyük İsrail" politikası, Yahudilerin kutsal kitabındaki "Vadedilmiş Topraklar" inancına dayanıyor. Söz konusu toprakların tam sınırları belli olmamakla birlikte bugün Türkiye'nin doğu bölgelerini de kapsayan Filistin, Suriye ve Ürdün toprakları olduğu düşünülüyor.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Erdoğan tehlikeye dikkat çekmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ekim'de TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında bölgede büyüyen siyonist tehlikeye vurgu yapmıştı.

Erdoğan şunları söylemişti:

CHP ve PKK'dan İsrail ittifakı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri muhalif cenahta ise karşılık bulmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dedi. Özel 8 Ekim’de TBMM’de yapılan İsrail tehdidi konulu Kapalı Oturum sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada ifadelerini kullandı.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ana muhalefet liderinin sözlerine terör örgütü PKK'dan da destek geldi. terör örgütünün sözde yöneticilerinden , İsrail'in Türkiye'ye saldırmayacağını ileri sürdü.

Terörist başı Hozat dedi.