‘Sıkacağız’ diyen askere beraat!

Aileleri ve sevgililerine ‘Karşımıza kim çıkarsa çıksın sıkacağız’ şeklinde mesaj atan 2 er beraat etti. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kararda, er Sinan Koçak’ın mesajla şaka yaptığı, er Regaip Girgin’in ise sevgilisiyle helalleşmek için bu ifadeleri kullandığı kaydedildi.

Yeni Şafak Mustafa Sait Özkan
Aralarında 52 erin de bulunduğu 92 sanığın beraatine karar verildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ile ilgili İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, "anayasayı ihlal" suçundan 16 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 15 sanık da müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aralarında 52 erin de bulunduğu 92 sanığın ise beraatine karar verildi. 52 erden 2’siyle ilgili, sevgilileri ve ailelerine karşılarına kim çıkarsa çıksın kurşun sıkacaklarıyla ilgili attıkları mesajlara rağmen neden beraat kararı verildiği anlatıldı.

‘KARŞIMIZA KİM ÇIKARSA SIKACAĞIZ’

Kararda da dile getirilen tespitlere göre beraat eden er Regaip Girgin sevgilisine, ‘Hakkını helal et aşkım ortalık karışık. Karşımıza kim çıkarsa sıkacağız, polis de dahil. Annemin babamın elinden öpüyorum aşkım hakkınız helal edin. Haberlere bak askerlerin hepsi arkadaşlarım İstanbul’a dışarıya çıktı” şeklinde mesaj attığı ifade edildi.

SEVGİLİSİNE ŞAKA YAPMIŞ

Bir diğer beraat eden er Sinan Koçak’ın da whatsapp üzerinden ‘İstanbul sokaklarındayız, Allaha emanet olun, karşı çıkana sıkacağız’ dediği belirtildi. Kararda bu iki delile rağmen neden beraat kararı verildiği anlatıldı. Karara göre sanık Regaip Girgin’in mahkemede yaptığı savunmayla, aldığı emri sevgilisine bildirerek helallik istediği, Sinan Koçak’ın da şaka amacı ile bu mesajları attığına ilişkin savunma yaptığı ifade edildi. Kararda sanıkların şiddet içerikli eylemlere katılmadıkları, darbeyi anlayabilecek durumda olmadıkları belirtildi

GÜNDEM
FETÖ’cülerden flörtlü talimat!