Siirt'te terör nöbeti

Terör örgütleri PKK ve FETÖ’ye tepki göstermek için Siirt’te “Huzur Nöbetleri” tutulmaya başlandı. Valilik önünde toplanan binlerce kişi hem teröristleri lanetledi hem de asker ve polise sahip çıkacaklarını haykırdı.

Yeni Şafak Neslihan Önder

Türkiye'yi içten ve dıştan yıkmak için uğraşan terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye karşı Siirt halkı ortak tavır aldı. Siirt Birlik Platformu adına 50 Sivil Toplum Kuruluşunun (STK) çağrısı üzerine hain darbe girişimi sonrası FETÖ'ye karşı demokrasi nöbeti tutan halk, bu kez PKK'yı da içine alarak “Huzur Nöbetleri”ne başladı. PKK terör örgütünün son günlerde gerçekleştirdiği katliamları telin etmek için dün gece itibariyle nöbet başladı.

HEDEFİMİZ TÜM BÖLGEYE YAYMAK

3 gün sürmesi planlanan nöbete binlerce kişi akın etti. Siirt Cihannüma Derneği Başkanı Fatih Sevgili, amaçlarının Siirt'te bu birliğin başını çekip tüm bölgeye ve ülkeye yaymak istediklerini söyleyerek, “Kürtlerin PKK'ya karşı meydana inme reflekslerini harekete geçirmek istiyoruz. 3 gün sürmesini planladığımız bu nöbetlerimizi eğer tüm bölgeye yayılırsa sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/20/03/45/resized_0ef7d-0ed00b37siirt3.jpg

TEKRAR GÖSTERECEĞİZ

Nöbet öncesi Siirt Birlik Platformu üyeleri, İl Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Eğitim Bir-Sen Siirt Başkan Vekili Zekeriya Butur, teröre karşı bu akşamdan itibaren huzur nöbetlerine başlayacaklarını belirtti. Butur, “Terör örgütleri gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkemizin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, istiklalini ve istikbalini hedef almaktadır. Bu nedenle bizler de güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu yüksek bir milli irade örneği ile huzur nöbetleri tutarak tekrardan göstereceğiz” dedi.