Sığınmacı da FETÖ hedefinde

Van’da Göç İdaresi İl Müdürlüğü imamı O.I.'nın ifadesi, FETÖ’nün, Suriyeli sığınmacıların parasına göz diktiğini gözler önüne serdi .

Yeni Şafak Haber Merkezi

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında “Göç İdaresi İl Müdürlüğü imamı” olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli O.I, örgütün Suriyeli sığınmacıların paralarına göz diktiğini söyleri. Şüpheli, örgütün kuruma özel önem verdiğini, kurum çalışanı mensuplarını, yükselmelerini sağlamak amacıyla uzmanlık sınavlarına yönlendirdiğini itiraf etti. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan O.I, ifadesinde şunları söyledi:

ÇOK PARA DÖNÜYOR

“Erzurum'da görüştüğüm örgütün üst düzey sorumlularından biri, ''Türkiye'de 3 milyon Suriyeli var. Bu Göç İdaresi'nde çok para dönüyor. Bizim büyüklerimiz mutlaka burada olmamız gerektiğini söyledi. Biz de arkadaşlarımızı buraya yönlendiriyoruz. Göç İdaresi memurları, diğer memurlara nazaran daha değerli, KPSS'de arkadaşlarımızı Göç İdaresine yönlendiriyoruz. Van Göç İdaresinin sorumlusu sensin' diye telkinde bulundu.”

MAHREM KURUMLAR

FETÖ'nün “mahrem” olarak nitelediği kurumlar olduğunu da kaydeden şüpheli, “Örgütün 'mahrem kısım' denen bir yapısı vardır. Bu, asker, polis ve adliye olarak bilinir. Bu kurumlara 'imam' olacak kişiler, küçük yaşlarda tespit edilir ve ona göre yetiştirilir" diye konuştu.