Seyidoğlu cezaevinde

FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan 30 kişiden 7'si tutuklandı. Cezaevine gönderilen isimler arasında Seyidoğlu Baklavaları'nın sahibi Mustafa Seyidoğlu da var.

Yeni Şafak Haber Merkezi

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından İstanbul'da Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. Daha önce gözaltına alınan ve aralarında iş adamı Mustafa Seyidoğlu ile adliye personeli ve örgütte ''abi''lik yaptığı belirlenen 30 kişinin hakimlik işlemleri tamamlandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Mustafa Seyidoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 23 şüphelinin adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi. Adli kontrol hükümleri kapsamında, şüphelilerin yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

PERSONELLER İFADE VERDİ

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan adliye personellerinin ifadeleri doğrultusunda, FETÖ'de “abi''lik yapan ve örgüte ait evlere yardım eden iş adamları hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.