Şehitlerin hepsi ölümsüzleşecek

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların anısını yurdun her köşesinde yaşatacaklarını söyledi. Yıldırım, “Hepsinin ismi bir yerlere verilecek. Hepsinin ismi ölümsüzleştirilecek çünkü bunu fazlasıyla hak ettiler” dedi. Başbakan, İstanbul ve Ankara’da şehitlik yaptıklarını belirtti.

Yeni Şafak Ayfer Mallı

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nin 4. katında hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Köşesi'ni açtı.

Kahramanlıklarını hayatıyla ödeyen, şehadet şerbetini içerek ülke ve millet için şehit olanları rahmetle anan Yıldırım, “15 Temmuz şehitlerimiz asla ve asla bu millet tarafından unutulmayacak, unutturulmayacak. Çünkü 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır. Dünya tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanını bu yiğitlerimiz yazdı. Onların hatırasını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmak bizim en asli görevimizdir” dedi.

HATIRALARINI YAŞATACAĞIZ

“Şehitlerimizin hatırasını yurdun her köşesinde yaşatıyoruz. Bunun kararını aldık. Hepsinin ismi bir yerlere verilecek. Hepsinin ismi ölümsüzleştirilecek çünkü bunu fazlasıyla hak ettiler” ifadesini kullanan Yıldırım, bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yıldırım, İstanbul'da, Ankara'da birer şehitlik yaptıklarını anımsatarak, “Tabii ki onların geride bıraktıkları emanetleri de bizim emanetimizdir. Hükümetimiz gereken her türlü çalışmayı bütün imkanları seferber ederek yapmaktadır” diye konuştu.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/22/02/57/resized_0a799-9d9ede43bggg.jpg

AÇILIŞ ŞEHİT ÇOCUKLARIYLA

Konuşmasının ardından Yıldırım, “Ya Allah Bismillah” diyerek şehit çocuklarıyla kurdeleyi keserek, köşeyi atı. Açılış sırasında şehit aileleri duygulu anlar yaşadı. Daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köşesi'ni inceleyen Yıldırım, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine çeşitli hediyeler verdi.

53 ÖZEL EŞYA VAR

AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığınca oluşturulan köşede, 32 şehide ait 53 özel eşya yer aldı. 15 Temmuz şehitlerinin tamamının isimlerinin bulunduğu köşeyi ziyaret edenler için anı defteri oluşturuldu. Darbe girişiminde şehit olan polis memuru Hüseyin Kalkan'ın son nefesinde elinde tuttuğu ve üzerinde kanının bulunduğu Türk bayrağının da sergilendiği köşede, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde açılan ateş sonucu şehit edilen Abdullah Tayyip Olçok'un milli takım forması ile reklamcı Erol Olçok'un tesbih, kalemlik ve kartvizitliği bulunuyor.

ELBİSE, AYAKKABI, KAMUFLAJ

TBMM'ye sıkılan kurşun ve tank parçası, darbe girişiminde şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanı'nın koruması Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın'ın bordo beresi ile plaketi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit olan 3. sınıf emniyet müdürü Fikret Metin Öztürk'ün üniforması, Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in elbisesi ve ayakkabısı, gazi Emre Söğüt'ün kamuflajı da köşede sergileniyor.

Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım, PYD konusunda ABD ile farklı fikirde olduklarını söyledi. ABD'nin terör örgütü YPG'ye IŞİD ile mücadele çerçevesinde doğrudan silah yardımı yapacağı iddiası üzerine Yıldırım “Amerika ile anlaşamıyoruz. Biz YPG olsun, PYD olsun, 'PKK'nın isim değiştirmiş uzantısıdır.' diyoruz" dedi. Başbakan Yıldırım ayrıca OHAL'şn uzatılıp uzatılmayacağına yönelik soru üzerine, “Olağanüstü hal devam ediyor, şartlar gerektirirse tekrar uzatılabilir.” dedi. Öte yandan Başbakan Yıldırım'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebine olumlu cevap verdiği öğrenildi. İki lider, bugün saat 10.00'da AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelecek.

MYK'nın gündemi terör ve tezkere

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında dün düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, ana gündemi Fetullahçı Terör Örgütü'yle mücadele oluşturdu, bayram tatilinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

MYK'da üyeler bayramda illerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı kapsamlı yatırım ve destek paketi de MYK'da ele alındı. Afyonkarahisar'da 21-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek kampın gündemi de şekillendi. Toplantının 21 Ekim Cuma günü toplanması, görüşmelerin ise 22-23 Ekim günlerinde gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Meclis, yeni yasama yılı faaliyetlerine başlar başlamaz ilk iş yeni tezkere olacak.