Seçkinler ortalıktan kayboldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yıllarca güya ülkesine sahip çıktığını iddia eden seçkinlerin istismarına maruz kaldığını söyledi. Erdoğan, “15 Temmuz gecesi bunların hiçbiri ortada yoktu. Tankların önüne yatan, namluların karşısında dikilenler seçkinler değil ülkenin ortalama vatandaşıydı” dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve 70 baro başkanını kabul etti. TBB'nin darbe girişimi karşısında demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünün yanında yer aldığına dikkat çeken Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Baro başkanlarımız şundan emin olsun: Türkiye bir hukuk devletidir. Ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele, ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür, yürütülmeye de devam etmektedir.

KİMSE GÖLGE DÜŞÜRMESİN

15 Temmuz gecesi 79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı alnının akıyla verdi. Türk milleti o gece kendisine baş eğdirebileceklerini sananların başlarına gök kubbeyi yıkmıştır. Hiç kimsenin bu iftihar verici görüntüye gölge düşürmeye hakkı yoktur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir. Bu millet her türlü teşekkürü, takdiri hak eden millettir.

TANKLARIN ÖNÜNE YATTILAR

Bugün geriye dönüp baktığımızda, Türkiye'nin yıllarca yalanla, iftirayla, çarpıtmayla, boş sözle, hamasetle ülkesine ve devletine sahip çıktığını iddia eden güya seçkinlerin istismarına maruz kaldığını fark ediyoruz. Ama 15 Temmuz'da darbeci teröristlerin silahları ölüm kusmaya başladığında, bu istismarcıların hiçbiri ortada yoktu. Sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısında dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı.

SANA SAYGI DUYULMAZ

Bakıyorsunuz Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor, bazı şeylerden endişe duyduklarını söylüyorlar. Önce bazı şeylerden endişe duyacağını söyleyeceğine çık gel bakalım burada, Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosunda ne olmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi nasıl vurulmuş, burada 6 şehit nasıl olmuş? Gel bunları bir gör, yerinde incele, sana düşen görev budur. Ondan sonra da açıklamanı yap. Sadece duyduklarınla, aldığın haberlerle bu tür açıklamaları yaptığın zaman, kusura bakma sana saygı duyulmaz.

İDAM CEZASINI DA GETİRİRLER

Türkiye, dünyanın başına musallat olan ne kadar tehdit varsa hepsine maruz kalan tek ülke. Bırakın darbe teşebbüsünü, şöyle bizdeki birkaç aylık PKK, DAİŞ terör eylemleri Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaşansın, idam cezasını da getirirler, kesintisiz olağanüstü hal de ilan ederler.

BİR AY GEÇTİ HALA GELEN YOK

Darbe girişiminin üzerinden bir ay geçmesine rağmen, hiçbir batılı devlet adamı, başkan, devlet başkanı düzeyinde Türkiye'yi ziyaret etmedi. Telefonla aradıklarında da bizim halimizden ziyade, darbecilerin durumlarını merak ettiklerini gördük. FETÖ mensubu teröristlerin katlettiği 240 vatandaşımızın, yaraladıkları 2 bin 195 kardeşimizin durumunu soran yok ama gözaltılar, tutuklamalar, görevden almalar niyeyse pek ilgilerini çekiyor.

Cumhurbaşkanımızı görünce rahatladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baro başkanlarını kabulünde konuşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde 'özel ve çok önemli bir liderlik örneği' gösterdiğini söyledi.

Feyzioğlu, 15 Temmuz akşamı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın televizyondaki açıklamalarının yürekleri ferahlattığını ve bu girişimin püskürtüleceğine inancı artırdığını belirtti. Feyzioğlu, darbe girişimi sonrası sürdürülen operasyonlarda 'suçlu ve suçsuzun birbirinden ayrılması' gerektiği çağrısı yaparak, “FETÖ üyeleri, mağdur konumunu zorlayabilir ve uluslararası toplumdan destek almaya çalışabilir” uyarısı yapıp, “FETÖ'ye karşı haklı mücadeleyi anlatmak için sizin talimatınızla bir çalışma grubu oluşturulacaksa burada etkin şekilde yer almaya, Türkiye'de olanları dünyaya en önde anlatmaya biz hazırız” dedi.

Feyzioğlu, “79 milyon vatandaşı kucaklaştırmanın tek yolu adalet paydasında buluşmak. Hukukun üstünlüğüne güven sağlandığında, dini dili, inancı ne olursa olsun vatandaşımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duyacaktır. Böylece sinsi yapıların planları da sonsuza dek boşa çıkmış olacaktır. Kuvayı Milliye ruhunun bir daha bozulmamak üzere sürdürülmesini diliyoruz” diye konuştu.

O geceden ilk fotoğraf

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/17/03/45/resized_b66e8-59a212ebmarmaris.jpg

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tatil yaptığı Marmaris'teki otelden ayrılmasının ardından 35 darbeci asker tarafından otele baskın düzenlendi. İki polisin şehit düştüğü saldırı öncesi bir süre otelde değerlendirme yapan Erdoğan, 15 dakikayla suikast girişiminden kurtuldu. O geceye ait ilk görüntüler ortaya çıktı. Fotoğrafta, Erdoğan'ın bir telefon görüşmesi yaptığı ve çevresindekilerin de dikkatle takip ettiği görülüyor.