Satılık vekil

Mehmetçik’in Suriye’deki terör kuşağını parçalamasından, Libya ve Doğu Akdeniz’deki denklemi değiştirmesinden rahatsız olan CHP’liler nefretlerini artık gizleyemiyor. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Katar’ın yatırımlarını bahane ederek, “Devletin ordusu Katar’a satılmış” gibi aşağılık bir ifade kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik kullandığı “satılmış” ifadesine tepki yağdı. Daha önce “Akdeniz’de petrol aramayı bırakalım” sözleriyle Yunan Dimokratia gazetesine manşet olan CHP’li Başarır’ın son sözleri tam skandal. Habertürk’teki “Gerçek fikri ne?” programına katılan CHP’li Başarır, “Öyle bir noktadayız ki Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” ifadelerini kullandı. Başarır’a devletin zirvesi ve AK Parti’den sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Ordumuz milletimizin göz bebeği, bağımsızlığımızın teminatıdır. Ne bugün ne de binlerce yıllık şanlı tarihimizde Türk ordusunun alındığı, satıldığı bir dönem olmuştur. Olmayacaktır da. Kahraman ordumuza hadsizce dil uzatıp, hakaret eden kendini bilmezliği esefle kınıyorum” dedi.

GÜNDEM
CHP'li Başarır hakkında RTÜK incelemesi

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/30/05/18/resized_dae40-aec23ca1afrinmerkez.jpg

ESKİDEN ORDUYLA İKTİDARA GELİRLERDİ

GÜNDEM
"Türk ordusu Katar'a satılmıştır" sözlerine AK Parti Sözcüsü Çelik'ten sert tepki

DERHAL ÖZÜR DİLE

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gösterdiği üstün başarı ve adanmışlığı bazı şahsiyet yoksunlarının attıkları iftiralar asla gölgeleyemez. Milletimizin ortak değerlerinden ordumuza karşı kullanılan hastalıklı dili ve arkasındaki kirli anlayışı şiddetle kınıyorum” derken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise “Muhaberat artığı, Esed aşığı bir CHP milletvekilinin katıldığı TV programında kahraman ordumuza karşı kullandığı çirkin ifadeler ne kadar canlarının yandığını gösteriyor. Aziz milletimizi temsil etme onuruna layık olmayan bu vekil derhal özür dilemeli” ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan Başarır’ın ‘satılmış’ dediği Tank-Palet Fabrikası hakkında Milli Savunma Bakanlığı’nın 2019’da kamuoyu ile paylaştığı bilgi notunu da aktaran Ünal, şunları kaydetti: “Çirkefliği karakter haline getirenler, hakikatle ilgilenmezler. Yalan ve iftiralarınızın hesabını hukuk önünde vereceksiniz. Ortada satılma yok. Satılmış olan sizsiniz.”

GÜNDEM
MSB: Mehmetçiğe hakaret eden bu gayr-i millî dili şiddetle kınıyoruz

BAŞARIR HALT ETTİ

Soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Türk ordusu satılmış” diyen 27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, TCK’nin 301. maddesi uyarınca

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama”

suçlarından resen

RTÜK de Habertürk’teki yayınla ilgili harekete geçti. Kahraman Türk ordusuna yönelik çirkin ifadelerin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Dile getirilen hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır. İlgili yayın hakkında Üst Kurul uzmanlarımızca inceleme başlatılmıştır.”

Hesabını soracağız