Samsun İl Sağlık Müdürü uyardı: Mutasyonlu virüs kaynaklı vakalarda büyük artış

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, "Vaka sayılarımızdaki artışın kaynağı maalesef pandeminin ilk gününden bugüne hiç değişmiyor. Virüs hala, akraba, eş dost misafirlikleri, cenaze ve taziye ziyaretleriyle, sevdiklerimiz arasında yayılmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Arşiv

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, kentte artan koronavirüs vakaları, ildeki genel durum ve vaka dağılımı hakkında bilgi verdi.

Alınan tüm önlemlere, sürdürülen denetim ve bilgilendirme çalışmalarına rağmen vaka sayılarındaki artışın devam ettiğine dikkati çeken Oruç, vatandaşlardan tedbirlere uymalarını istedi.

KORONAVİRÜS
Yerli aşıda ikinci doz: Faz-2 çalışmaları kapsamında gönüllülere uygulanmaya başlandı

Akraba ve taziye ziyaretlerine işaret eden Oruç, şunları kaydetti:

KORONAVİRÜS
Vali bu sözlerle uyardı: Sarıdan turuncuya geçmemiz kaçınılmaz olur

KORONAVİRÜS
Tükeniyoruz lütfen dikkat: Ceremesini hepimiz çekeceğiz

Oruç, nüfusa göre en çok vaka görülen ilçelerin başında Bafra, İlkadım, Ladik, 19 Mayıs ve Salıpazarı'nın geldiğini ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:

Denetim ve kontrol sürecinin tek başına başarıya ulaşamayacağını, vatandaşların kurallara uyması gerektiğini vurgulayan Oruç, "Samsunluların da bu mücadeleye yeniden güçlü bir destek verme zamanı geldi. Artık rengimize karar vermeli, 'Benim rengim mavi' diyerek, ilimizi kırmızı renkten kurtarıp, vaka artışına hep beraber dur demeliyiz. Güzel günlere ulaşmamızın tek yolu bu" ifadelerine yer verdi.