Şahin’e ağır suçlama

İzmir’deki FETÖ operasyonununda gözaltına alınan mülkiye müfettişleri, casusluk soruşturmasında gizli olmayan belgelerin dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve müşteşarının oluruyla gizli belge sınıfına sokulduğunu iddia etti.

Yeni Şafak

İzmir'de, “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik operasyon kapsamında gözaltında bulunan mülkiye müfettişleri dönemin müsteşarı ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e ağır suçlamalar yöneltti.

GÖRÜŞ ALDIK İDDİASI

“Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davası”nda mahkemeye delil olarak sunulan bazı dosyalar, İzmir merkezli “Paralel Devlet Yapılanması” operasyonu kapsamında gözaltına alınan mülkiye müfettişlerine soruldu. 2012 yılında İzmir'deki soruşturma kapsamında söz konusu belgelerin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına “gizli belge” olup olmadığının tespit edilmesi için gönderildiğini öne süren şüpheliler, inceledikleri dosyalarla ilgili görüşlerini, dönemin müsteşarı ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in oluruyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına geri gönderdiklerini iddia etti.

GİZLİ BELGE DEĞİLMİŞ

Mülkiye müfettişleri, sadece görevlerini yaptıklarını ve yaptıklarının suç olmadığını savundu. İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda zanlılarla ilgili hazırlanan fezlekede, askeri casusluk davasında, bulundurulması suç olmayan bazı delillerin dönemin mülkiye müfettişlerince “gizli delilmiş” gibi gösterilerek, askeri gizli bilgi ve belde bulundurma davasındaki bazı askerlerin mağdur edildiği öne sürülmüştü. Söz konusu belgelerle ilgili İçişleri Bakanlığınca yapılan daha sonraki incelemede, bu belgelerin “Yetkili makamların kanun ve düzenleyici işlemlere göre açıklanmasını yasakladığı ve niteliği bakımından gizli kalması gereken belgeler” olmadığı tespit edildi.

Delilleri eliyle koymuş gibi tarif etti!

Emniyet ve yargı içindeki paralel yapı unsurlarının düzenlediği “askeri gizli bilgi ve belge bulundurma” davasında adli süreçle ilgili usulsüzlükler müfettiş raporlarıyla da ortaya konuldu. İşte raporlardan bazı satır başları:

-Davada hiç suça karışmamış kişiler ile adli suçlara karışan kişiler arasında sahte raporlarla bağ kuruldu.

-Dinlemelerdeki usulsüzlüklerin tespit edilmemesi için log kayıtları silindi

-Haklarında arama kararı bulunanların adreslerinde yapılan aramada iki kişi hariç tamamında dijital veriler bulundu. -Marmaris'teki adrese gidilmeden önce ekibin başındaki amir, personele verilerin bulunacağı yeri tarif etti. Daha sonra materyallerin bulunabileceği beyaz eşyaların sökülebilmesi aletlerin de yanlarına alınması konusunda uyardı.

-Adreslerinde dijital veri bulunan kişilere talep ettikleri halde bir sureti verilmedi.

-Aramalar sırasında görüntüler kesik kesik kayda alındı, atlamalar oldu.

-Aramalar sırasında delilin bulunduğu yere aynı anda gidenlerin materyalleri bizzat koydukları anlaşıldı, bu kişilerin panik ve heyecan anları anlaşıldı.

-Materyallerin kendilerine ait olmadığını belirten kişilerin taleplerine tutanaklarda yer verilmedi.