Sağlık Bakanlığı'ndan Cüneyt Özdemir'in e-Nabız ile ilgili iddiasına yalanlama

Sağlık Bakanlığı, gazeteci Cüneyt Özdemir'in paylaştığı Türkiye’nin e-nabız sağlık verilerini 100 milyon dolara Katar’a satıldığı iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada "Vatandaşlarımızın kişisel sağlık verileri, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca en yüksek idari ve teknik tedbirler alınarak korunmaktadır. e-Nabız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin medar-ı iftiharıdır" denildi.

Lokman Özdemir
Cüneyt Özdemir

Sosyal medyada Türkiye'de milyonlarca vatandaşın sağlık verilerinin yer aldığı ve büyük ilgi gören e-Nabız uygulaması ile ilgili iddialar ortaya atıldı. Söz konusu haberlerde vatandaşların verilerinin 'a satıldığı ileri sürüldü.

Özdemir de paylaştı

Gazeteci Cüneyt Özdemir X hesabından yaptığı paylaşımda mesnetsiz iddiaları 'doğru' gibi lanse etti.

Özdemir paylaşımında ifadelerine yer verdi.

Bakanlıktan yalanlama: Vatandaşlarımızın verileri en yüksek idari ve teknik tedbirler alınarak korunmakta

Özdemir'in iddialarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Bakanlıktan yapılan basın duyurusunda söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek "e-Nabız sistemi hiçbir ülkeye satılmadığı gibi Sağlık Bakanlığı'ndan izin almadan hiçbir ülkeye satılamaz ve Bakanlığımızdan izinsiz kullanılamaz. Vatandaşlarımızın kişisel sağlık verileri, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca en yüksek idari ve teknik tedbirler alınarak korunmaktadır." denildi.

Açıklama şu şekilde;