Türkiye'de LGBT sapkınlığını özendirme amacıyla artan propagandalardan dolayı ‘cinsiyet hoşnutsuzluğu’ yaşayan gençlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, cinsiyet değiştirme ameliyatları ile ilgili tartışmalarda gündeme gelen kadın-erkek geni ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tarhan, "Toplumsal cinsiyet ve biyolojik cinsiyet ayrı kavramlar. Kadın ve erkek geni dışında bir gen yok! Bu bilimsel olarak kanıtlandı" dedi.
Cinsiyet değiştirme merkezleri dünyada kapatılıyor: Türkiye'de ameliyat yapılmaya devam ediliyor
Tarhan şu ifadeleri kullandı:
"Amerika, Kanada ve İngiltere'de Oxford'un, Harvard'ın yaptığı 477 bin kişi üzerine yapılmış büyük bir genetik çalışma, üçüncü cinsiyet geni var mı diye araştırıldı. Erkek-Kadın kromozomu var. Niye üçüncü cinsiyet geni var mı diye araştırıldı araştırıldı, hiçbir cinsiyet geni ortak gen bulunamadı. Bulunamayınca, Nature dergisinde 2019'un Ağustos'unda yayınlandı. "No gay gen" diye girerseniz, internette pat diye bir sürü haber çıkıyor önünüze. Cinsiyet değiştirme merkezleri kapatılmaya başladı. Şu anda kapatılıyor. Patır patır kapatılıyor. Şu anda İngiltere'de bütün açılan, cinsiyet değiştirme merkezleri ama bu kapatıldığı halde Türkiye'de yapmışlar bu ameliyatı. Ben şaşırdım. Çapa'daki meslektaşlarımız, dünyada böyle bilimsel konsensüs dağılmış, kanıtlar değişmiş bilimsel kanıtlar. Bana mesela o dernekleri isimleri zikretmeyeceğim, o dernekler hormonlu ödülü diye böyle beni ti'ye aldılar yani bu şekilde. Ama ben doğru bildiğim, bilimsel kanıta dayalı bilgilerimi biriktirdim. Son zamanlarda da bu konu gündeme gelmeye başladıktan sonra, ben buna açıkça, bununla ilgili bilgileri de söyledim. Söylemeye de devam ediyorum. Bu benim için bir şeydir yani, neme lazım diyebilirdim. Yani birçok düşman kazandım. Bir sürü düşman kazandım farkındayım. Ama doğruları söylemekten korkmak ta etik değil"
Bakan Koca: İnceleme ve idari soruşturma başlatıldı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine sonrası yaptığı basın toplantısında, "Basın ve sosyal medyada 18 yaş altı cinsiyet değişikliği süreçleri ile ilgili İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yazarı olduğu makalede yer alan işlemlere ilişkin" değerlendirmesinin sorulması üzerine;
"Bu konu son derece hassas hareket ettiğimiz bir alan. Öncelikle işin sağlık boyutu var. Bahse konu işlemlerin, bir sağlık gereksinimi olması durumunda tavrımız son derece net. Konu bir vatandaşımızın sağlığı ise tüm imkanlarımızla bu sağlık sorununu çözmek için var gücümüzle gayret ederiz. Bu her türlü sağlık sorunu için geçerli" diye konuştu.
Koca, "Bahse konu olan işlemler 18 yaşından küçüklerimize uygulanmış ise bu kabul edilemez. Buna asla müsaade etmeyiz. Bu konuda çok net kurallarımız var ve işletiyoruz. Bakanlığımızın incelemesi devam ediyor. Soruşturmamızın neticesini de sizlerle paylaşırız" bilgisini vermişti.