Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'un o ilçesini işaret etti: Zemini çok sağlam dinamitle kırılacak kuvvete sahip

17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü vesilesiyle, Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi işbirliğinde Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün katılımıyla, “Çekmeköy'ün Depremselliği ve Deprem Dirençli Çekmeköy” konferansı düzenlendi. Prof. Dr. Naci Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü vesilesiyle, Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi işbirliğiyle, "Çekmeköy'ün Depremselliği ve Deprem Dirençli Çekmeköy" başlıklı bir konferans düzenlendi. Turgut Özal Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bu etkinlikte, Türkiye'nin önde gelen jeolog ve deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, Çekmeköy'ün deprem riski ve beklenen İstanbul depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem öncesi hazırlıklar güçlendirilmeli

Prof. Dr. Görür ayrıca, muhtemel bir İstanbul Depremi öncesinde hem belediyelerin hem de devletin gerçekleştirmesi gereken hazırlıkların önemine dikkat çekti. Görür, yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların deprem öncesinde hazırlıklarını güçlendirmesi gerektiğini belirterek, deprem güvenliğini artırmak için alınması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdi. Altyapı sorunları, ulaşım zorlukları ve ekonomik sıkıntılar gibi konulara da değinen Görür, bu tür sorunların etkilerini en aza indirmek için önceden planlama ve hazırlık yapılmasının şart olduğunu ifade etti.

ÇEKUT'un çalışmaları fotoğraf sergisinde gözler önüne serildi

Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma (ÇEKUT) Ekibinin sahada aktif olarak görev aldığı arama-kurtarma faaliyetlerine dair fotoğraf sergisi ile çalışmalar gözler önüne serildi. Sergide, ÇEKUT'UN; İzmir Depremi, Kahramanmaraş Depremi'ndeki arama-kurtarma çalışmalarına dair fotoğraflar ve 17 Ağustos Gölcük Depremi'nde sembol haline gelen fotoğraf yer aldı.

“İstanbul'u hükümetiyle, muhalefetiyle, halkıyla depreme hazırlamamız gerekiyor”

Prof. Dr. Naci Görür, diye konuştu.

GÜNDEM
Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem

DÜNYA
AFAD detayları duyurdu: Suriye'de 5,2 büyüklüğünde deprem

GÜNDEM
AFAD duyurdu: Sivas'ta 4,1 büyüklüğünde korkutan deprem

ÖZGÜN
Son dakika depremler: Az önce deprem nerede oldu? 19 Eylül 2024 Kandilli Rasathanesi - AFAD son depremler listesi

GÜNDEM
Naci Görür'den Suriye'deki depremle ilgili dikkat çeken açıklama

GÜNDEM
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

GÜNDEM
Akdeniz açıklarında 4,9 büyüklüğünde deprem