Polis cinayeti 580 saatlik görüntüleri inceleyerek çözdü

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir kişinin motosikletli 2 şahıs tarafından öldürüldüğü cinayet, polisin 580 saatlik güvenlik kameralarını titizlikle incelemesi sonucu çözüldü. Cinayetin failleri ve azmettiricileri, Mardin ve İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Taraflar arasında kız kaçırma olayı nedeniyle başlayan kan davası olduğu da ortaya çıktı.

Yeni Şafak
Mardin ile İstanbul'un Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece ilçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 9 şahıs gözaltına alındı.

Mardin'deki olay, 11 Aralık 2018’de, Kızıltepe ilçesinde meydana geldi.

Edinilen bilgelere göre, 1977 doğumlu Mehmet Özdemir, olay yerine motosikletle gelen 2 şahıs tarafından tabancayla ateş açılarak öldürüldü. Olayın ardından polis, şahısların yakalanması ve olayın aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı.

Eş zamanlı operasyon düzenlendi

Olayı gerçekleştiren şahısların 1978 doğumlu H.T. ve 1995 doğumlu A.K. ile keşif ve gözetleme yaparak yardımda bulunduğu ve olayı azmettirdiği belirlenen H.Ö., A.Ö., N.Ö., K.Ö., Z.Ö., S.Ö. ve V.Ö. olduğunu da belirleyen polis, şahısların yakalanması için operasyon başlattı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edilen şahıslardan 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM
Kadıköy'de cinayetin sırrı çözüldü

GÜNDEM
Ankara'da kan donduran olay: Poşet içinde çöpe atılmış