'Peygamber gelse yapmam' demişti talimatlar çıktı

15 Temmuz darbe girişiminden tutuklu bulunan Orgeneral Yaşar Güler'in koruma ekibinde yer alan sanık eski yüzbaşı Fatih Ekici'nin dijital verilerinde FETÖ elebaşı Gülen'in talimatları bulundu. Ekici daha önce mahkeme huzurunda darbe girişiminde yer almadığını öne sürerek "Amirim FETÖ'cüyse ben ne yapayım? Darbeyle ilgili en ufak bir fiilim, eylemim yok. Hazreti Muhammed gelse bu işi yapmam. Kimseden darbeyle ilgili emir almadım, elimi silaha dahi sürmedim" şeklinde savunma yapmıştı.

Yeni Şafak
FETÖ'cü sanıkların yalanlarını dijital veriler çürüttü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan sanıkların örgüt üyesi olmadıkları yönündeki savunmaları, kendilerine ait dijital materyallerdeki delillerle yalanlandı.

Genelkurmay Başkanlığı karargahındaki darbe girişimine ilişkin "çatı davasının" sanıklarının iş yerleri ve evlerinde ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi tamamlandı.

Telefon, bilgisayar ve taşınabilir bellekleri inceleyen adli bilişim uzmanları, soruşturma konusuyla ilgili bilgileri mahkemeye gönderdi.

"Peygamber gelse bu işi yapmam"

Orgeneral Yaşar Güler'in koruma ekibinde yer alan sanık eski yüzbaşı Fatih Ekici'nin dijital verilerindeki incelemede, Gülen'in talimatları bulundu.

Sanık Ekici'nin dijital verileri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik hakaret içerikli belgeler de bulundu.

Mahkeme huzurunda darbe girişiminde yer almadığını öne süren Ekici, "Amirim FETÖ'cüyse ben ne yapayım? Darbeyle ilgili en ufak bir fiilim, eylemim yok. Hazreti Muhammed gelse bu işi yapmam. Kimseden darbeyle ilgili emir almadım, elimi silaha dahi sürmedim." şeklinde savunma yapmıştı.