Petek: Yenikapı ruhu komisyona da yansıyacak

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Pete, "FETÖ'nün ipliğini pazara çıkaracak bütün çalışmaları yapacağız. Yenikapı uzlaşma ruhu komisyonumuza da yansıyacak" dedi.

Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanlığına seçilen AK Partili Reşat Petek, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Komisyonda divan üyelerinin hepsinin AK Partili olmasının muhalefet tarafından eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine Reşat Petek, en yaşlı üye sıfatıyla komisyonun ilk toplantısını kendisinin yönettiğini, divan üyelerinin belirlenmesi konusunda biri AK Parti diğeri CHP'den olmak üzere iki ayrı teklif geldiğini bildirdi.

Yenikapı'daki uzlaşma ruhunun komisyona da yansıyacağını belirten Reşat Petek, şöyle konuştu:

Petek darbeyi araştırma komisyonuna çağrılacak kişi ve uzmanların kendisi tarafından belirlenmesi, karar yetkisinin kendisine verilmesine de muhalefetin tepki gösterdiğinin söylenmesi üzerine şu ifadeleri kullandı:

"FETÖ'nün ipliğini pazara çıkaracak bütün çalışmaları yapacağız"

Ergenekon ve Balyoz dava süreçlerinde emekli başsavcı iken yaptığı açıklamalarının çarpıtıldığını kaydeden Petek, şöyle devam etti: