Özgürlüklerden asla taviz yok

Başbakan Yıldırım, terörün Türkiye’nin gündeminden çıktığını belirterek, “Dağa çıkışlar bitti. Yavrularımız geleceğe bakıyor, dağa bakmıyor. Çünkü dağda gözyaşı, zulüm var” dedi. Yıldırım, güvenliğin esas olduğunu ancak güvenlik uğruna özgürlüklerden de asla taviz verilmeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nı ziyaret eden Başbakan Yıldırım, iftarını Mehmetçikle yaptı.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Siirt ve Şırnak mitinglerinde, terörün Türkiye'nin gündeminden çıktığını belirtti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Türkiye'nin batısı ile doğusu arasında hiç ama hiç fark gözetmedik. Her bölgemize ihtiyacı doğrultusunda hizmet götürdük, teşvikler yaptık. Yıllarca ihmal edilen konuları ele aldık, hepsini çözdük. Kardeşlik köprüleri yaptık, red ve inkar politikasını kabul etmedik. Farklılıklar olabilir ama gözlerden akan yaşın rengi aynı, acı, sevinç ortaktır.

AY YILDIZ HEPİMİZİN

Özgürlükler ve haklar konusunda asla taviz vermeyeceğiz. Güvenlik esastır ama en kutsal hak yaşam hakkıdır. Güvenlik esastır ama güvenlik uğruna özgürlüklerden asla vazgeçmek yoktur. Sonuna kadar özgürlük. Kürtlüğünüz ile iftihar edin, Arap'sanız Araplığınız ile övünün ama bir şeyi unutmayalım. Ay yıldızlı bayrağımız hepimizindir, 81 milyonundur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlettir bizi bağlayan. Gerisi bizim zenginliğimizdir.

SORUN PKK VE FETÖ

Ülke 35 yıldır terörden çekti, büyük kayıplar oldu, bölgenin kalkınması ve gelişmesi gecikti. Terör kaynaklarımızı kuruttu, kalkınmamızı geciktirdi. Terör evlatlarımızın, gençlerimizin geleceğini kararttı. Peki bu teröristler ne diyor? 'Biz Kürtlerin sorunlarını takip ediyoruz, çözüyoruz' diyorlar. Kürtlerin sorunlarıyla bunların alakası yok. Kürtlerin damlarını başlarına yıkıyorlar. PKK denen proje örgütün, bölücü örgütün Kürtler diye bir sorunu yok. Sorun ne biliyor musunuz? Kürtlerin de Türklerin de bu milletin PKK, FETÖ gibi bir sorunu var.

HESAP SORMA VAKTİ

Şimdi artık dağa çıkaramıyorlar. Dağa çıkışlar bitti. Yavrularımız geleceğe bakıyor, dağa bakmıyor. Çünkü dağda gözyaşı, zulüm var. Evlatları katil yapanlara, kalem tutması gereken ellere silah verenlere hesap sorma vakti geldi. Bugün terör Türkiye'nin gündeminden çıkmıştır. Artık evlatlarınızı kandıramıyorlar, dağa çıkaramıyorlar, çıkaramayacaklar.

ARAMIZA GİREMEZLER

Devlet ile millet arasına fitne tohumları bundan sonra ekemeyecekler. Aramıza giremeyecekler. Kürt kardeşimin gönlüne sevgi, samimiyet ekiyoruz. Kardeşliğin filizlendiğini de burada görüyorum. Mesele vallahi de billahi de Kürt meselesi değil. Mesele Türkiye'nin güçlenerek büyümesini geciktirme, mesele Türk insanının zenginliğinin, her alanda gelişmesinin hazmedilememesi.

Muhalefet adayları bol keseden atıyor. Laf üstüne laf. AK Parti, dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştüren bir partidir. Laf değil icraat yapan partidir.

GÜNDEM
Katliamı buradan seyretti

GÜNDEM
Erdoğan’ı destekleyin