Özdağ'a gölge başkanlık teklif etmiş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden önce CHP ile yaptığı protokolü açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun iddia edilenin de ötesinde Özdağ’a İçişleri Bakanlığı dahil 3 bakanlık ve bakan yardımcılıkları sözü verdiği ortaya çıktı. Özdağ, bu bakanlıklardaki atamalarda da söz sahibi olacaktı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında atışmaya sahne olan “gizli protokol” CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’in de başını ağrıttı. Büyük tartışmaya neden olan söz konusu protokol, bu kez Özel ile Özdağ’ı karşı karşıya getirdi. İkili arasındaki tartışmayı, Özel’in “Zafer Partisi’yle yapılan gizli protokolün bazı Kürt seçmenleri ciddi şekilde rahatsız ettiğini ve bunun bize bir maliyet yüklediğini de kendi kulaklarımla duydum” sözleri başlattı. Özel’e tepki gösteren Özdağ, seçimden önce Kılıçdaroğlu ile yapılan ıslak imzalı protokolü sosyal medya hesabından paylaştı.

PROTOKOLE ADINI YAZDIRMIŞ

Protokoldeki temel ilkeler daha önce kamuoyuyla paylaşılmış, ancak “hükümetin oluşturulması ve görev bölümü” ile ilgili maddeler gizli tutulmuştu. 4 maddelik “Hükümetin oluşturulması ve görev bölümü” başlıklı sayfa ilk kez ortaya çıktı. Bu bölümde Zafer Partisi’ne İçişleri Bakanlığı ile birlikte 3 bakanlık verileceği yazıyor. Güvenlik, adalet ve ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere görüş birliği sağlanan bakan yardımcılıklarının da Zafer Partisi’ne tahsis edileceği belirtilen protokolde, “Zafer Partisi’ne tahsis edilen makamlar ve bağlıları konusundaki atamalarda Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile birlikte karar alınacaktır” maddesi dikkat çekti.

Kürdistan hedefini TAÇLANDIRDI

Paylaşımında “İçişleri, Kültür ve Turizm ve Milli Eğitim bakanlıklarını kapsayan 3 bakanlık istedik, kabul ettiniz” diyen Özdağ şu ifadeleri kullandı: “Bu projenin kabulünden HDP seçmeninin rahatsız olduğu iddiası, maalesef CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel tarafından ifade edilmiş, kongre sürecinde de siyaseten insafsızca istismar edilen bu açıklamalarını Türkiye’nin bir bölümü üzerinde Kürdistan kurmaya hedefleyenlerin elini öperek taçlandırmıştır. Öyle gözüküyor ki CHP liderliği geçmiş hatalardan ders çıkarmak yerine yeni vahim hatalar ile yeni bir başarısızlığa doğru yelken açmaktadır.”

GÜNDEM
Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan eden Özgür Özel'den iddialı çıkış: Kaybedersem bırakırım

GÜNDEM
Ümit Özdağ gizli anlaşmaları paylaştı

GÜNDEM
Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu ile yaptığı 'gizli protokolü' paylaştı: Zafer Partisi'ne bol keseden verilen vaatler ortaya çıktı