Oy pusulası nasıl olacak

AK Parti ve MHP arasında yürütülen seçim ittifakı görüşmeleri tamamlanarak hazırlanan 26 maddelik teklif TBMM’ye sunuldu. Meclis'e sunulan teklifin yasalaşması halinde 2019 seçimlerinde seçmenin karşısına çıkacak oy pusulası da belli oldu.

Yeni Şafak
Arşiv

AK Parti ve MHP’nin, siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi içeren ortak kanun teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Partiler arasında seçim ittifakına olanak sağlayan ve 4 yasada değişiklik öngören 26 maddelik teklifle 2019 seçimlerinde partilerin ittifak yapmasının önü açıldı. TBMM Başkanlığı’na sunulan teklifle seçmen kütüğü, milletvekilleri seçimi, mahalli idareler ve siyasi partiler kanunlarında değişiklik yapılıyor.

Meclis'e sunulan teklifin yasalaşması halinde 2019 seçimlerinde seçmenin karşısında çıkacak oy pusulası da belli oldu. Pusulada ittifak oluşturacak partiler yan yana ve ittifakın isminin altında görünecek.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/02/22/01/55/resized_c60b3-03ce198fsecimpusulasisablon2.jpg

İttifak yapmak isteyen partilerin logosu yan yana olacak üstünde ittifakı gösteren ibare bulunacak.

Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy pusulasında ittifakın adının altında ittifakı oluşturan partiler yer alacak ve tek mühür basılacak. Hem ittifaka hem de ittifakı oluşturan partilere mühür basılsa da oy geçerli sayılacak.

Unvanı olmayan ittifaklar nasıl belirlenecek?

İttifakın unvanı belirlenmemiş ise bu bölüme yalnız “İTTİFAK” ibaresi yazılacak, unvanı olmayan ittifakın birden fazla olması halinde, bunlar başvuru sırasına göre numaralandırılacak.

GÜNDEM
Seçim ittifakı teklifinde gözden kaçan detay