Okullara 30 bin temizlik personeli

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki temizlik sorununa ilişkin bakanlık bünyesine 30 bin ilave temizlik personeli alınacağını açıkladı. Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik sorunları ortaya çıkmış, bazı okullarda veliler dönüşümlü olarak okulu ve sınıfları temizlemişti.

Yusuf Tekin.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 30 bin ilave temizlik personelin göreve başlayacağını duyurdu. Tekin, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Okullardaki temizlik personeli istihdamına ilişkin soru üzerine Tekin, okullarda temizlikle ilgili konuyu çözmek üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının haftada 3 gün 120 bin personel görevlendireceğini aktararak, şöyle devam etti:

YARIN SÜREÇ BAŞLAYACAK

"Okulların açıldığı hafta itibarıyla bu süreç başladı fakat, iş gücü uyum programı bu projeye başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen başvuru sayısı çok az oldu. Yüzde 25'i ancak doldurulabildi. Bu talep eksikliğinden dolayı başlayıp devam etmeyenlerden çıkan eksikliklerden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. En son dün de Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve bakanımızla birlikte tekrar değerlendirdik. Pazartesi itibarıyla çalışma bakanlığı tam zamanlı 30 bin ilave personel istihdam hakkı sunacak. Yarın itibarıyla süreci başlatacağız."

ÖZGÜN
Ortak sınav tarihleri MEB takvimi ile belli oldu! MEB 6. 7. 9. ve 10. sınıf birinci dönem 1. ve 2. yazılı sınavları ne zaman başlıyor?

GÜNDEM
Kaçak Fransız okulları süre istedi

GÜNDEM
Mesleğini yapan liseliye maaş desteği