Oktay’ın ölümünden FETÖ sorumlu

Kendi silahıyla intihar ettiği ileri sürülen eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümüyle ilgili Oktay ailesi, yeni bir hukuk mücadelesine hazırlanıyor. Oktay’ın kız kardeşi Şule Oktay, ”Ağabeyimi öldürmeden önce dinlemeye, teknik takibe almışlar. Ölümünde çok ciddi bir FETÖ parmağı var. Artık gerçek ortaya çıkmalı” dedi

Yeni Şafak Haber Merkezi

Eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümünde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphesi ortaya çıktı. Kendi silahıyla intihar ettiği ileri sürülen Oktay'ın ölümünde FETÖ'nün parmağının olduğunu düşünen Oktay ailesi, yeni bir hukuk mücadelesine hazırlanıyor. Darbe girişiminin ardından, FETÖ'nün emniyet, ordu ve yargıdaki yapılanmalarının ortaya çıkması, geçmişte tartışmalı bir şekilde kapanan bazı soruşturma ve davaları da gündeme getirdi. Bu davalardan biri de 25 Şubat 2009'da Ankara Dikmen'de ölü bulunan Behçet Oktay'a ait.

SIR PERDESİ ARALANAMADI

Behçet Oktay'ın kız kardeşi Şule Oktay, ağabeyinin ölümünün intihar değil, cinayet olduğunu söyledi. Gerek soruşturma gerekse dava kısmında olayın kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Oktay, ağabeyinin ölümünde FETÖ'nün parmağı olduğunu savundu. Darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan ya da tutuklanan bazı emniyet ve yargı mensuplarının, ağabeyinin öldürülmesiyle alakalı olduklarını düşündüklerini kaydeden Oktay, şunları ifade etti: “Ağabeyimi öldürmeden önce dinlemeye, teknik takibe almışlar. Bu talimatı veren kim? Ramazan Akyürek. Ağabeyimin ölümünde çok ciddi bir FETÖ parmağı var. Sonrasında soruşturmayı ve davayı kapatmalarından da bu belli oluyor. Ölümünü yeterince incelemediler. Ağabeyim, öldürülmeden bir hafta önce 'Çok üzerime geliyorlar.' diyordu. Ağabeyim, o dönemde FETÖ'nün çok ciddi şeylerini yakaladı. Fetullahçıların nerelere uzandığını kimsenin kestirmesi mümkün değil. Ergenekon'dan içeri atabilirlerdi ama bunları yapmadılar ve ağabeyimi öldürdüler. Yanına kadar gelebilen insanlar öldürdü. Ağabeyimin o dönem söylediği şeyler bu yöndeydi. FETÖ'nün yargı ve emniyetten temizlenmesiyle, davanın tekrar açılması için adımlar atacağız. Artık gerçek ortaya çıkmalı.”

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/10/12/31/resized_e3143-d4cc0276suleoktay.jpg

İSTİHBARAT KİMLERDEYDİ

Bu kadar çok delil ve açıklanamayan durum varken, olayın üstünün kapatılmasını anlayamadıklarını belirten Oktay, “Ağabeyimin silahında da darp izi var, silaha sert bir cisimle vurulmuş. Bu işlerin göbeğinde FETÖ var. Bu işi kendileri yapmadılarsa bile biliyorlardı ve onların bilgisi dahilinde gerçekleşti. Ağabeyim, 'Bu ülkede, polisin haberi olmadan hiçbir şey olmaz.' derdi. Ağabeyim öldürüldüğünde etkin olan kimdi? İstihbarat kimlerdeydi?” dedi.

Vücudunda darp izlerine rastlanmıştı

Adli Tıp incelemesinde, Behçet Oktay'ın vücudunda çok sayıda darp izine rastlandığına dikkati çeken Şule Oktay, şunları anlattı: “Olay yeri incelemesi sadece 23 dakika sürüyor. Telsiz kayıtlarında 'polislerin acele etmesi' isteniyor. Yüzlerce delil vardı, hiçbiri incelenmedi. Geçen gün bu delilleri adliyeden aldık. Ağabeyim solak, sağ tarafından atış yapılmış fakat çok enteresan ağabeyimin her iki elinde barut izi var. Ağabeyim profesyonel, attığını 12'den vuran biri. Balonu asıyorlar, ağabeyim balonu ipinden vuran bir insan. Her iki elindeki barut izini nasıl açıklayabilirsiniz? Muhtemelen kendini savunmak amacıyla silah çekti. Çünkü abimin elinde ciddi darp izleri de var. Yanında olduğu iddia edilen kişinin de her iki elinde barut izi var. O kişiye soruyorlar, 'Ne silaha dokundum ne de başka bir şeye' diyor. "Açıklanamayan çok şey var.”