Öksüz kovuldu

Yükseköğretim kurumlarından 2 bin 346 akademisyenin görevine son verildi. FETÖ’nün darbe girişiminin ardından FETÖ “Hava Kuvvetleri imamı” Adil Öksüz, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeliği görevinden kovuldu.

Yeni Şafak Yasemin Asan

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üniversitelerde 450'si profesör, 471'i doçent, 654 yardımcı doçent, 278'i araştırma görevlisi, 193'ü öğretim üyesi, 70'i okutman, 233'ü uzman olmak üzere toplam 2 bin 346 kişinin görevine son verildi. Üniversiteler arasında en fazla işten çıkarma 169 çalışan ile İstanbul Üniversitesi olurken, onu 110 çalışan ile Celal Bayar Üniversitesi ve 107 çalışan ile Gazi Üniversitesi takip etti.

DARBENİN KİLİT İSMİ

Görevlerine son verilenler arasında darbe girişiminin ardından Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen, FETÖ'nün “Hava Kuvvetleri imamı” Adil Öksüz de bulunuyor. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü'nde yardımcı doçent olarak görev yapan Öksüz, KHK ile birlikte Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeliği görevinden çıkarıldı.

İMZACILARA İHRAÇ

FETÖ'nün Batı Karadeniz bölge imamı Prof. Dr. Mehmet Yazıcı'nın Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesindeki görevine son verildi. Devleti katliam yapmakla itham ederek bildiriye imza atan bin 110 akademisyen de ihraç edildi. Kocaeli, Ankara, Niğde, Adıyaman üniversitelerinden bildirici akademisyenler atıldı.

KILICDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce açığa alınan başdanışmanı İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul da görevinden alındı.

Kaynanası tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada aranan Adil Öksüz'ün 2. kez gözaltına alınan kayınvalidesi Hatice Yıldırım, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusu sonrasında nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Hatice Yıldırım, “FETÖ üyesi olmak ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.