O reklâm cezasız kalmadı

Kanlı darbe girişiminin işaret fişeği olarak değerlendirilen kapatılan Zaman gazetesinin darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınladığı “Sükutun Çığlığı” adlı reklam videosu sebebiyle iki kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak Mustafa Sait Özkan

15 Temmuz Darbe soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay söz konusu reklam videosunu soruşturma dosyasına delil olarak koymuştu. Tuncay, Zaman'ın eski marka pazarlama direktörü Yakup Şimşek ve skandal reklam'ı çeken Vietnam isimli reklam ajansının sahibi Tibet Murad Sanlıman'ı gözaltına aldırdı.

MARKA DİREKTÖRÜ VE AJANS SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Şimşek'i darbe, Sanlıman'ı ise terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardımdan tutuklamaya sevk eden savcı, iki şüphelinin de tutuklanmasını istedi. 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde Hakim Cevdet Özcan tarafından gerçekleştirilen sorguda şüpheli reklam ajansı sahibi ifadesinde profesyonel olarak Zaman ile çalıştığını FETÖ ile ilişkisi olmadığını iddia etti.Şimşek darbe suçu kapsamında kuvvetli suç şüpheli bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Diğer şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.