Notumuzu millet belirler

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin notunu düşüren Moody’s’e tepki gösterdi. Yıldırım, “Bizim notumuzu üç beş tane değerlendirme kuruluşu belirleyemez, bizim notumuzu esnaf, vatandaş belirler. Herkes yerini yurdunu bilsin. Türkiye’ye ayar vermeye çalışanlar, 15 Temmuz’da derslerini aldılar” dedi

Yeni Şafak Haber Merkezi

Çankaya Köşkü'nde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti kabul eden Başbakan Binali Yıldırın, siyasi bir kararla Türkiye'nin notunu düşüren Moody's'e tepki gösterdi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Her 5 kişiden biri 'ekonominin daha iyiye doğru gittiğini söylüyor. Vatandaş bunu söylerken değerlendirme kuruluşlarının ne söylediğinin önemi var mı? Bizim notumuzu 3-5 tane değerlendirme kuruluşu belirleyemez, bizim notumuzu esnaf belirler, vatandaş belirler. Biz hesabı vatandaşa vereceğiz, derecelendirme kuruluşlarına değil. Onun için herkes yerini yurdunu bilsin, Türkiye'ye ayar vermeye çalışanlar 15 Temmuz'da derslerini aldılar.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/10/04/01/34/resized_ba0ba-380c6366binali.jpg

BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ

Türkiye'yi sürekli kötü göstermeye çalışmak. Neyle yapıyorlar bunu biliyor musunuz? O 'himmet' diye garip gurebadan, ablalardan, abilerden, esnaftan topladıkları paraları, kuruş kuruş topladıkları paraları, o yabancılara, lobi şirketlerine, televizyon şirketlerine, gazetelere, siyasetçilere oluk oluk dağıtıyorlar ama burunlarından fitil fitil getireceğiz. Memleketini gidip böyle şikayet etmenin kimsenin yanına kar kalmayacağını, bu ülkeye ayar çekmenin kimsenin haddi olmadığını elbette görecekler.

BU MİKROPLARI TEMİZLEYİN

Sizden önemli isteğim şudur; aranızda bölücülere ve FETÖ'cülere asla yer vermeyin. Kendi içinizden bu mikropları temizleyin.