Müteahhit yasaklı çıktı

Çöken yatılı bölge okulunu inşa eden müteahhitlik firması sabıkalı çıktı. Şeref Bozkuş'a ait Bozkuş İnşaat'ın, ihaleye fesat karıştırmaktan bir yıllık ihaleden men cezası aldığı bildirildi.

Yeni Şafak
Arşiv

---------------------------------- manset ------------------------------------------- ---------------------- manset ---------------------

Bingöl depreminde en büyük hasar gören Çeltiksuyu Yatılı Bölge Okulu'nu inşa eden Bozkuş İnşaat firmasının cezalı olduğu ortaya çıktı. Şeref Bozkuş'un sahibi olduğu firmanın, Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nden kazandığı ihaleye fesat karıştırmaktan aldığı 1 yıllık ihaleden men cezası 21.5.2003 tarihinde bitiyor.

Depremde yıkılan YİBO inşaatı ihalesini 1995'te alan şirket, 1999 yılında da anahtar teslimi yaptı. 1999-2000 eğitim öğretim yılında hizmete açılan binanın, yeterli denetimden geçirilmediği bildirildi. Ancak Bozkuş firması, devletten ihaleler almaya devam etti. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde yapılan bir incelemede ihaleye fesat karıştırdığı tespit edilen firmaya 21.05.2002 tarihinde 1 yıl ihaleden men cezası verildi.

Yakalanması için talimat verildi

Bingöl Valisi Hüseyin Avni Coşkun, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğünü ve müteahhit Şeref Bozkurt hakkında işlem yapılması için güvenlik güçlerine talimat verdiğini açıkladı.

Bu arada Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Başkanlığı, yıkılan okulla ilgili ilk tespitini de yaptı. Çeltiksuyu Yatılı Bölge Okulu'nun da depremde zarar gören diğer kamu binaları gibi "yanlış zemin üzerinde, yeterli denetlenmeden" inşa edildiği kaydedildi. Okulun çok katlı olarak yapılmasının da yanlış olduğu vurgulandı.