Muhaliflerin kaos ısrarı

MHP’de önceki gün baş döndüren mahkeme trafiğinin ardından kurultayın yapılmayacağı kararı çıktı. Ancak muhalif adaylar ısrarlı. 4 aday, ortak açıklamayla kurultayın yapılacağı adreste olacaklarını belirtti. Kurultayı yok hükmünde sayan genel merkez ise “İstediklerini yapsınlar, onları muhatap almıyoruz” diyor.

Yeni Şafak Nur Banu Aras

MHP'deki kurultay krizi dün de yapılan açıklamalarla sürdü. Son olarak Ankara Valiliği'nin mahkeme kararı gereği yapılmayacağını açıklamasına karşın muhalifler ısrarcı. Genel merkez ise kurultayı yok hükmünde sayıyor.

Muhalif isimlerin önceki gün yetkisi olmamasına rağmen Ankara 2. İcra Mahkemesi'nden çıkardığı kararı 25. İcra Mahkemesi tanımadı ve 'kurultay yapılamaz' kararı verdi. Ankara Valiliği de “Valiliğimize tebliğ edilen mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır" açıklamasında bulundu.

4 ADAYDAN ORTAK KARAR

Mahkeme kararlarına rağmen kurultay yapmakta ısrarcı olan muhalifler Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ile Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP'deki olağanüstü kurultay süreci ve yaşanan gelişmeler üzerine ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bütün bu Anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları yarın (bugün) saat 10.00'da kurultayımızın yapılacağı adreste olacağız" denildi.

AKŞENER OTELE GİTTİ

Akşener, Ankara Valiliği'nin kurultayın yapılamayacağı ve önlem alınacağını açıkladığı Büyük Anadolu Oteli'ne gitti. Güvenlik önlemlerini görünce otelin önünde açıklama yapan Akşener, salona 4 aday birlikte gideceklerinin altını çizdi. Akşener, “Baskıya rağmen kurultay yapmaya çalışacağız. Kongrenin ille de salonda olması gerekmiyor. Burada olacağız, delege, il başkanları burada" dedi.

Olağanüstü kurultay ile ilgili bir açıklama da Çağrı Heyeti'nden geldi. Açıklamada “Baskılara rağmen kurultayı yapmaya çalışacağız" ifadesine yer verildi. Akşener, Adalet Bakanı, Ankara Valisi ve İl Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

KURULTAY YOK HÜKMÜNDE

Kurultay tarihini 15 Mayıs olarak belirleyen Çağrı Heyeti'nin bu kararının hukukdışı olduğunu her defasında vurgulayan MHP yönetimi, bu kurultayı 'yok hükmünde' sayacak. Parti kaynakları, muhalifleri muhatap almadıklarını belirterek, 'istediklerini yapsınlar' diyor. Öte yandan, olağanüstü kongrenin yapılacağı açıklanan Büyük Anadolu Oteli'nin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. TOMA'ların da hazır bekletildiği otele delegelerin girişine izin verilmedi. Otelde ise kongreye dair hiçbir hazırlığın olmadığı öğrenildi.