Muhalefette 'normalleşme' sancısı: İşte CHP'nin 'saygısız' vekilleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni yasama yılının açılış törenine katılmak üzere TBMM Genel Kurulu’na girişi sırasında saygısızlık yapmadan karşıladıklarını ifade etmişti. Ancak salonda ayağa kalkmayan CHP’lilerin arasında partinin önde gelen isimlerinin de bulunduğu belirlendi. Makama saygı vurgusu yapan Özel’in sözleri ayağa kalkmayan CHP’lilerin 'saygısızlık' yaptığını teyit ettiği yorumlarını beraberinde getirdi.

Lokman Özdemir
Okan Konuralp, Engin Altay, Sibel Suiçmez

İki aylık tatilin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim 2024 tarihi itibariyle yeniden çalışmalarına başladı.

Açılış töreni TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşmasıyla başladı. Genel Kurul’da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tokalaştı. Kurtulmuş’un konuşmasının ardından, konuşma yapmak üzere Genel Kurul’a katıldı.

Your browser doesn't support HTML5 video.

CHP'lilerin bir kısmı ayakta karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, grubu milletvekilleri, ayağa kalkarak karşıladı. Bu esnada CHP yönetimi de milletvekillerine Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkmaları yönünde talimat verdi.

Ancak, dokuz CHP milletvekili bu talimata uymayarak ayağa kalkmazken, 57 milletvekili ise Genel Kurul’a girmeyip Meclis kulisinde bekledi.

Özel: Saygısızlık yapmak istemedik

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul’a girişi sırasında CHP grubunun ayağa kalkma tavrıyla ilgili soruya açıklık getirdi.

Özgür Özel

Özel, daha önce makam konusunda saygı eksikliği yapmayacaklarını belirttiğini hatırlatarak, "dedi. Ayrıca şeklinde konuştu.

Saygısız vekiller

Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girdiğinde CHP grubunda ayağa kalkmayan vekiller arasında Uğur Bayraktutan, Okan Konuralp, Engin Altay, Nurten Yönter, Harun Özgür Yıldızlı ve Sibel Suiçmez gibi partinin önemli isimleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı karşısında ayağa kalkmayı 'saygının' gereği olarak niteleyen Özel'in bu açıklaması sonrası, ayağa kalkmayan CHP'li vekilleri 'saygısız olarak mı niteledi?' sorusunu akıllara geldi.