MİT'in PKK'lıları öldürdüğü operasyon HDP'yi rahatsız etti: Bu suikastlar derhal durdurulsun

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye sınırında bulunan Suriye Kamışlı'da terör örgütü PKK/YPG'li teröristleri taşıyan bir aracı SİHA'lar ile imha etti. Yerel kaynaklara göre; operasyonda örgütün sözde komutanları öldürüldü. PKK'nın siyasi kolu HDP, Türk ordusunu hedef alarak, "Cinayetler serisinin sonuncusu, bu suikastların derhal durdurulması için dünya kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.

HDP, MİT'in PKK'lıları öldürdüğü operasyondan rahatsız oldu.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye'nin kuzey doğusunda, Türkiye sınırının hemen yanında yer alan Kamışlı'da silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile terör örgütü PKK/YPG'yi hedef aldı. Yerel kaynaklara göre YPG/PKK'nın sözde komutanları öldürüldü. PKK'nın siyasi kolu HDP, yaşananlardan rahatsızlık duyup Türk ordusunu hedef aldı.

MİT'in PKK'lıları öldürdüğü operasyon HDP'yi rahatsız etti: Bu suikastlar derhal durdurulsun

"Cinayetler serisinin sonuncusu" denilen Twitter paylaşımının devamında "Bu suikastların derhal durdurulması için dünya kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz." denildi.

"Kamışlı Suriye'nin kuzey doğusunda, Türkiye sınırında bulunan Rojava halkının iradesini hedef alan cinayetler serisinin sonuncusu olan ve bugün Qamişlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, Lîma Derwêş ve Firat Tûma’ya düzenlenen bombalı saldırıyı kınıyoruz. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu suikastların derhal durdurulması için dünya kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz."

GÜNDEM
Mavi kategoride aranıyordu: PKK/YPG'nin sözde sorumlularından Rıdvan Ulugana'ya Suriye'de nokta operasyon

GÜNDEM
MİT Suriye’nin kuzeyinde vurdu

GÜNDEM
FETÖ'nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı 21 yıl hapse mahkum edildi

GÜNDEM
Fethi Sekin'in kanı yerde kalmadı: Saldırının talimatını veren PKK'lı terörist etkisiz hale getirdi