Militan

HDP’yle ittifak kuran, CHP’li belediyelerde örgüt üyeleri istihdam edip sokakları tahrik eden Kılıçdaroğlu’nun “vali, kaymakam, yargı mensupları, asker ve öğretmenleri” militan diyerek hedef göstermesi bardağı taşırdı. Siyasiler Kılıçdaroğlu’na “aynaya bak” derken İçişleri Bakanlığı dava açıyor.

Nur Banu Aras
Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında Yargıtay üyelerine, vali ve kaymakamlara ahlaksız ithamlarda bulundu.

Grup konuşmasında, Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP’li Berhan Şimşek’in başlattığı militan tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Bizim eski milletvekili arkadaşımız bir açıklama yapıyor; ‘vali militan, kaymakam militan, yargıç militan, alınan kararları görüyoruz..’ diyor. Vay sen misin militan diyen... İçişleri Bakanlığı bütün valiliklere bir yazı hazırlıyor. Hepiniz dava açın, diye. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Ahlaksızlığın militanısınız” sözleriyle hakaret etti.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan "militan" ifadesine tepki

YARGITAY ÜYELERİNİ DE SUÇLADI

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engin Altay'ın 'AK Parti militanı' sözlerine emekli bir astsubayın sözleriyle cevap verdi

GÜNDEM
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP'ye 'militan' tepkisi: Faşistin ta kendisidir

KENDİ İL BAŞKANINA BAKSIN

Bu sözlere tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, “CHP yönetimi teröristlerle değil, rektörlerle, uzman çavuşlarla uğraşmaktadır. Bir de bu kutsal mesleği yapanlara militan muamelesi yapmaktadır. TDK sözlüğüne göre militanın üç anlamı vardır. Rektörlerimizin uzman çavuşlarımızın hangi mücadeleleri militanlıkla uyuşmaktadır. CHP militan arıyorsa Boğaziçi’ndeki il başkanlarına bakacaklar. CHP yönetimi militan görmek istiyorsa, bir boy aynasına geçip lekeli suretlerini titizlikle incelemelidir” diye konuştu.

GÜNDEM
Bakan Soylu'dan 'militan' açıklaması: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız

TEDAVİYE İKNA EDİLSİN

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/27/12/51/resized_8c74d-4dd82d4acelikdekupe.jpg

Nazi ağzıyla konuşuyor