MHP'nin 55 aday belli oldu

MHP, 2 büyükşehir, 12 şehir, 41’i büyükşehir ilçe olmak üzere 55 belediye başkan adayını açıkladı.

Mehmet Güney
Devlet Bahçeli.

Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le yola devam edilirken Mersin büyükşehir için MHP İl Başkanı Serdar Soydan aday gösterildi. MHP’de, mevcut sahip olduğu belediyelerden olan Amasya’da Bayram Çelik, Bartın’da Hüseyin Fahir Fırıncıoğlu, Bayburt’ta Hükmü Pekmezci, Çankırı’da İsmail Hakkı Esen, Erzincan’da Bekir Aksun, Karabük’te Rafet Vergili, Karaman’da Savaş Kalaycı, Kütahya’da Ali Işık yeniden aday gösterildi.

BAHÇELİ’NİN MEMLEKETİNDE DEĞİŞİM

2 ilde yeni adaylar ile seçime gidecek olan MHP, Kastamonu’da Yüksel Aydın’ı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin memleketi olan Osmaniye’de ise İbrahim Çenet’i aday yaptı. MHP, AK Parti ile yarışacakları şehirlerden olan Nevşehir’de Adnan Doğu, Niğde’de Hamdi Doğan ile seçimlere girecek.

İLÇE BELEDİYELERİ AÇIKLANDI

Bazı büyükşehir ilçe adaylarını da duyuran MHP, Ankara’da mevcut 3 belediye başkanından Polatlı’da Mürsel Yıldızkaya’nın yerine Levent Çağlancı’yı belirledi. Etimesgut’ta Enver Demirel, Gölbaşı’nda ise Ramazan Şimşek ile devam edildi. MHP, AK Parti ile anlaşma gereği Kalecik’te Erdal Dal’ı aday gösterdi. İstanbul’da Silivri Belediyesi’ne sahip olan MHP, Volkan Yılmaz’la yola devam ederken anlaşma gereği ittifakın ortak adayı olarak Beşiktaş’ta Serkan Toper’i aday gösterdi. MHP Adana’da 10 ilçe, Mersin’de 9 ilçe, Aydın’da 4, Antalya’da 3, Balıkesir’de 1, Bursa’da 1, Denizli’de 2, Erzurum’da 3, Eskişehir’de 2, aday açıkladı.

ÖZGÜN
MHP belediye başkan adayları 2024 kesin listesi

GÜNDEM
MHP 55 belediye başkan adayı belli oldu: İşte isim isim liste

GÜNDEM
MHP 2'si büyükşehir 12'si il olmak üzere toplam 55 belediye başkan adayını açıkladı