MHP’de muhaliflerin kurultayı toplanıyor

MHP'de gözler, muhaliflerin bugün yapacağı kurultaya çevrildi. Bin 186 delegenin davet edildiği kurultay Ankara Büyük Anadolu Otel'de yapılacak.

Yeni Şafak Nur Banu Aras

Muhaliflerin düzenleyeceği kurultaya genel merkez de davet edildi. Ancak, parti yönetimi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli kurultaya katılmayacağını birçok kez dile getirdi. Bahçeli'nin tarih açıklamasına rağmen 19 Haziran'da ısrar eden muhaliflerin gündeminde genel başkanın konuşması da yer alıyor. Ancak MHP tüzüğüne göre, genel başkanın katılmadığı bir kurultay açılamıyor.

ŞİKAYET EDİLECEK

Muhalifler genel başkanın katılmadığı bir kurultayı yaparlarsa MHP yönetimi mahkemeye gidecek ve kurultayın korsan olduğunu belirterek, şikayette bulunacak. Bahçeli muhaliflerin kurultayını genel merkezden takip edecek. Bugün yapılacak kongrenin ardından Bahçeli'nin son kozu olan disiplin sürecini kullanacağı kaydedildi. Muhalifler ve destek veren delegeler korsan kurultay yapmak başta olmak üzere tedbirli olarak kesin ihraç istemi ile disipline sevk edilecek. Siyasi Partiler Kanunu'na göre, disipline sevk edilenler hem adayı olamıyor hem de oy kullanamıyor.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/06/19/03/18/resized_c3ff6-5482d858mhp.jpg

Bahçeli: Yasal değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün yapılacak olağanüstü kurultay öncesi delegelere kurultaya katılmamaları çağrısını yineledi. Yaptığı yazılı açıklamada, 'kurultayın yasal olmadığını' bir kez daha ifade eden Bahçeli, 10 Temmuz tarihini işaret etti: “Bilindiği üzere; Milliyetçi Hareket Partisi 6'ıncı Olağanüstü Büyük Kurultay tarihi 10 Temmuz 2016 olarak belirlenmiş ve de kamuoyuna ilan edilmiştir. 19 Haziran 2016 tarihinde tertip edileceği söylenen yasa dışı kongreye ilişkin olarak ilan usullerine uyulmamış ve de kongrenin iptaline sebebiyet verecek mevzuata aykırı işlemler gerçekleştirilmiştir. Bu haliyle söz konusu kurultayın 'yasal zeminde' hayat bulması mümkün olmayacaktır. Ankara'nın 32 kilometre dışında, ayrı bir yargı çevresi olan ve ayrı bir idari birim olan Akyurt ilçesinde siyasi parti kongresi yapmaya teşebbüs etmek, asla yasal bir işlem değildir.”