MHP’de FETÖ temizliği

MHP’de 15 Temmuz’un ardından başlatılan FETÖ temizliği tüm teşkilata yayılıyor. Olağan kongre süreci 9 Ekim’de ilçe kongreleriyle start alacak. Kongrelerde yeni teşkilatlar oluşturulurken, FETÖ’cüler ve partiye sızma girişimlerine karşı titiz bir ayıklanma yapılacak

Yeni Şafak Nur Banu Aras

Muhaliflerin partiyi ele geçirme operasyonu 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasıyla bozulunca MHP lideri Devlet Bahçeli'nin belirlediği 18 Mart 2018'deki olağan kongre için takvim işliyor.

9 Ekim'de ilçe kongreleri ile süreç başlayacak. MHP yönetimi, teşkilattaki değişime muhalif teşkilatları görevden alarak başladı. İlçe kongrelerinde öncelikle muhaliflere destek veren, partinin mahkeme kapılarına düşmesine neden olan isimlerin teşkilattan uzaklaştırılması planlanıyor. Olağanüstü kongre sürecinde imza vererek ve kongreye giderek deşifre olan isimler tasfiye edilecek.

SÜREÇ MUHALİFLERDEN BAŞLADI

Bahçeli, olağanüstü kongre talebi ile yapılan operasyonda okyanus ötesini işaret ederek, partisini FETÖ'cülere teslim etmeyeceğini açıkladı. 15 Temmuz'un ardından da partide FETÖ temizliği başladı. İlk olarak muhaliflerden Meral Akşener ihraç edildi. Akşener'in ardından Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı 3 kişilik Çağrı Heyeti de partiden atıldı. Parti yönetimi, FETÖ temizliğine ilçe kongrelerinde de devam edileceğini belirtti.

YENİ TEŞKİLATLAR KURULACAK

Bahçeli'nin kurmayları, bu temizlik için titiz bir çalışma yapılacağını, FETÖ'nün partiye hiçbir şeklide sızma girişiminde bile bulunmasına fırsat verilmeyeceğini kaydetti. İlçe ve il kongrlerinde FETÖ'cü ve muhalif isimlerin ayıklanmasıyla MHP'de yeni teşkilatlar kurulacak ve parti 18 Mart 2018'deki kongreye yeni teşkilatlarla gidecek.