MHP ve Kozmik Oda hakimleri tutuklandı

MHP'nin kurultaya gitmesi yönündeki kararı veren hakim Burhan Yaz ve Kozmik Oda aramasında imzası bulununan Hakim Nihal Uslu tutuklandı.

Yeni Şafak Osman Özgan

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta Kırşehir'de gözaltına alınan Yaz tutaklandı. Yaz'ın, savcılık ifadesinde, FETÖ ile üniversite yıllarında tanıştığını, bu tanışıklığının Adalet Müfettişliği yaptığı yıllarda da devam ettiğini söylediği öğrenildi. Şemdinli iddianamesine yazan ve geçtiğimiz günlerde darbe girişimi soruşturmasında kapsamında önemli itiraflarda bulunan savcı Ferhat Sarıkaya ile okul arkadaşı olduğunu kaydetti. Yaz'ın Sarıkaya'yı Güney Afrika'dayken ziyaretine gittiğini kabul ettiği de öğrenildi.

BASKI GÖRMEDİM

MHP kurultayında yetkisi olmadığı halde muhalifler lehine verdiği karara ilişkin ifadesinde Yaz “Kararı verirken baskı görmedim, bana bu konuyla ilgili talimat veren olmadı. Yargıtay kararlarına dayanarak bu kararı verdim” dediği öğrenildi. Öte yandan “Kozmik Oda” olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında aramalar yapılması kararına imza atan Hakim Nihal Uslu tutuklandı. HSYK 2. Dairesi, bu dosya kapsamında da açığa alınan Uslu hakkında yargılama izni vermişti.