MGK öncesi kritik zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik MGK öncesinde MHP lideri devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti. Görüşme 45 dakika sürdü.

Nur Banu Aras Resul Ekrem Şahan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün kritik MGK öncesinde Ankara'da bir araya geldi. Liderler zirvesinin ana gündemini İsrail'in bölgede süren katliamları oluşturdu. İki liderin ajandasında yeni yasama yılında yapılacak çalışmalar, iç ve dış politikadaki güncel meseleler ile yeni anayasa çalışmaları da yer aldı. Bahçeli, 45 dakika süren görüşmede Erdoğan’ı konutunun kapısında karşıladı ve uğurladı.

İÇ SİYASETTE NORMALLEŞME

Görüşmenin gündem maddelerinden birisi İsrail’in Gazze soykırımı ve İran-İsrail saldırılarının etkileri oldu. İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırımı, bölgede yaşanan son gelişmeler ve Türkiye’nin bu gelişmelere tepkisi de detaylı olarak ele alındı. Erdoğan'ın, Türkiye’nin Gazze ve Lübnan diplomasisine dair son kararları da yine Bahçeli ile paylaştığı öğrenildi. Erdoğan ve Bahçeli geçtiğimiz günlerdeki konuşmalarında değindikleri, iç cephedeki birlik ve dirliğin sağlanması, bunun için atılması gereken adımlar, muhalefet partileri ile bu minvalde yapılması planlanan görüşmeler ve önümüzdeki sürecin yol haritasını ele aldı.

BM TEMASLARINI ANLATTI

Erdoğan'ın öte yandan geçtiğimiz hafta BM 79'uncu Genel Kurul'u için gittiği ABD'de yaptığı görüşmeler hakkında da Bahçeli’ye bilgi verdiği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Arnavutluk ve Sırbistan’a ziyarette bulunacak Erdoğan’ın, ekim ve kasım aylarında katılacağı zirvelerle ilgili de fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Sonbaharda diplomasi maratonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekim ve kasımda ülkeden ülkeye zirveden zirveye çıkarma yapacak. Erdoğan’ın diplomasi maratonu, 10-11 Ekim’de Arnavutluk ve Sırbistan ile başlayacak. Erdoğan ardından Rusya’nın Kazan kentinde 22-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak 16’ncı BRICS toplantısına katılacak.

PUTİN İLE GÖRÜŞECEK