MASAK''a neşter

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu görevden alındı. 6 yıldır MASAK''ta incelemeler kısmından sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Elieyioğlu ile ilgili kararın hükümetin tasarrufuyla alındığı öğrendildi.

Cahit Saraçoğlu
MASAK''a neşter

Hükümet son günlerde yaşanan ve siyasi kriz oluşturmayı hedefleyen operasyonlarla ilgili olarak bürokrasideki uzantıların da incelemeye alındığı belirlendi. Bu kapsamda Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu görevden alındı.

6 YILDIR GÖREVDEYDİ

Maliye Bakanlığı''nın önerisi olarak değil, doğrudan hükümetin tasarrufu olarak nitelendirilen görevden alma ile ilgili olarak MASAK ve Maliye Bakanlığı yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındılar. Gelirler Kontrolörleri orijinli Elieyioğlu, 6 yıldır MASAK''ta incelemeler kısmından sorumlu başkan yardımcısı görevini yapıyordu.

DEVAMI GELEBİLİR

Hükümetin buna benzer tasarrufları sürdürebileceğine dikkat çekiliyor. MASAK görevlileri de kamuda 10 yıl hizmeti olanlardan 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Kanunu''nun 2 sayılı cetvelinde gösterilen ''Bakanlıklardaki Kurul Başkanları ve Üyeleri'' unvanlar içerisinde yer alıyorlar. Bu kapsamda özel görevli olarak yapılan atamalar, 3''lü kararname uygulaması olarak bilinen ilgili Bakanın teklifi üzerine Başbakanlığı kabulü ve Cumhurbaşkanlığı''nın onayı ile görevlendiriliyor ya da görevden alınıyorlar.

Resmi Gazete''de görürsünüz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MASAK Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu''nun görevden alındığı iddialarına ilişkin, ''Her an herhangi bir personelimizi görevden alabiliriz, bunda ne var?'' dedi. Şimşek, Meclis kulisinde gazetecilerin Elieyioğlu''nun görevden alındığına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine, ''İddia değil. Resmi Gazete''de bir şey varsa...'' dedi. Gazetecilerin, ''Göremedik'' sözlerine Şimşek, ''Bakacaksınız, Resmi Gazete''de çıkınca'' dedi.