Mansur Yavaş 'engelleniyoruz' demişti: Belediyenin reddettiği ortaya çıktı

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okul müdürlerine, 'Belediyeden hiç bir şey istemeyin' diye mesaj atıldığını söyleyerek okulların temizliğine yardım etmelerine izin verilmediği iddiasında bulunmuştu. Ancak sadece birkaç ay önce belediyenin okullardan gelen çevre temizliği taleplerini çeşitli gerekçeler öne sürerek reddettiğini gösteren bazı belgeler ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

Ankara'da yaptığı hizmetlerle değil de CHP'deki Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarıyla gündeme gelen, son yaptığı açıklamada okullarda temizlik yapmalarına izin verilmediğini öne sürerek bir takım iddialarda bulundu.

Sosyal medyada başlatılan algısıyla eş zamanlı olarak açıklamada bulunan Yavaş, okullarda temizlik için talepte bulunan 271 okuldan 113 tanesinin talebini geri çektiğini ve okul müdürlerine, diye mesaj atıldığını ileri sürdü.

GÜNDEM
Siz önce mazgalları temizleyin

Belgeler ortaya çıktı

Okullarda temizlik yapmalarının engellendiğinin savunan Yavaş'ın iddialarını çürüten bazı belgeler ortaya çıktı. Belediyenin, okullardan gelen çevre temizliği isteklerini birkaç ay önce bazı nedenler sunarak geri çevirdiği görüldü.

GÜNDEM
İmamoğlu'na yakın isimler Yavaş'ın adaylığını tartışıyor: 'Her şart altında aday'

"Talebiniz değerlendirmeye alınamamıştır"

Söz konusu belgelerde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Keçiören Kaymakamlığı'na gönderilen yazıda şu açıklamalara yer veriliyor;

KEÇİÖREN KAYMAKAMLIĞINA,

Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 29.05.2024 tarihli ve 76004662-103339909 sayılı yazınız.

İlgide kayıtlı yazınızda; Keçiören İlçesi Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinin çimlerin biçilmesi talep edilmektedir.

Daire Başkanlığımızca 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Mücavir alanlarımızın genişlemesi ile Daire Başkanlığımız sorumluluk alanları olan Ana Cadde, Bulvar, Meydan, Park alanları, Yan bantlar, Piknik alanları, Mesire alanları vb. alanlardaki çalışmaların iş programımızdaki yoğunluğu artırdığından, talebiniz değerlendirmeye alınamamıştır.

Basına yansıyan diğer belgelerde de Yenimahalle Kaymakamlığı ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullarda temizlik talebine Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği görüldü.

MEB'ten de açıklama yapıldı

Öte yandan okullarda temizlik hizmetlerinin yapılmadığı yönündeki iddialarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da (MEB) açıklama yapılmıştı.

Yapılan yazılı açıklamada, son günlerde sosyal medya platformları ile yazılı ve görsel basında yer alan okullardaki temizlik hizmetlerine dair kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin gerekli hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, Bakanlık bünyesindeki 60 bin 487 okulun temizlik işlerinin ve temizlik malzemelerinin tedarikinin Bakanlık tarafından sağlandığı vurgulandı. Ayrıca, okullardaki temizlik hizmetlerinin halihazırda 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, herhangi bir protokol olmadan ve gerekli önlemler alınmadan atılacak adımların kamu hukuku açısından sakıncalı olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

GÜNDEM
Özgür Özel'den Mansur Yavaş'a adaylık resti: Adayı parti belirleyecek saygılı olunmalı

GÜNDEM
CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin niye battığı belli oldu: İhalelerin yüzde 91'i adrese teslim