Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, mahrem imamlarıyla kontörlü-ankesörlü telefonlardan irtibat sağladığı belirlenen Şırnak İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Ferhat K. hakkında dava açılmıştı.
Ankara genelinde bulunan 6 tekel büfe, market ve kuruyemiş tarzı iş yerlerinden 22 kez arandığı anlaşılan K., itirafçı olarak FETÖ içerisinde bulunduğu döneme ilişkin önemli bilgiler verdi. Fethat K., örgüt içerisinde 'Enes' kod adını kullandığını, bu ismi ise 'İsmail' kod adlı mahrem imamın verdiğini belirtti.
"ANKESÖRDEN KONUŞACAĞIZ" DEDİ
Ferhat K. ayrıca, İsmail kod adlı mahrem imamın kendisine 32 GB'lik şifreli sd kart verdiğini belirterek, "Bunun içerisinde dualar olduğunu, kendimi geliştirmem için kitaplar olduğunu söyledi. Ama ben bilgisayarıma yüklemedim" diye konuştu. Mahrem imam ile ankesörlü telefonlardan görüştüğünü de kabul eden K., 2012 yılında kendisinden sorumlu 'İsmail' kod adlı mahrem imamın sabit hatlardan arayacağını ve iletişime bu şekilde devam edileceğini söylediğini aktardı. K., "Ben de buna uydum. Örgütün gizliliğini sağlamak amacıyla yapılan bir sistematik metod olarak uygulandı" ifadesini kullandı.
FOTOĞRAFTAN TEŞHİS ETTİ
İsmail kod adlı mahrem imamı gösterilen fotoğraflardan teşhis eden Ferhat K., mahrem imam ile görüştüğü evin adresini de verirken, yapılan incelemede FETÖ'nün jandarma mahrem yapılanmasında görev yapan İsmail kod adlı mahrem imamın İbrahim İ. olduğu anlaşıldı. Ankara'da bir devlet bankasında çalıştığı belirlenen İ. hakkında gözaltı kararı çıkarılarak mesai saatindeyken yakalandı.
SUÇLAMALARI İNKAR ETTİ
Şüpheli İ., ifadesinde, Ferhat K.'nın beyanlarını inkar etti. Bir dönem barlarda barmen olarak çalıştığını, askerliğini yedek subay olarak yaptığını anlatan K., "FETÖ üyesi değilim. Mahrem imam değilim, bana bağlı hiçbir TSK mensubu bulunmamaktadır. Ferhat K.'yi tanımam, aleyhime olan beyanlarını kabul etmiyorum. Hayatımın hiçbir döneminde 'İsmail' kod adını kullanmadım. Sabit hat ile haberleşme sistemini kullanmadım.
FETÖ üyelerinin telefon numaralarını kayıt altına alırken son iki rakamı 99'a tamamlama, sondan 4. numarayı 4 artırma, sondan 2. ve 4. rakamın yerini değiştirme ve numaranın GSM'den sonra gelen rakamları 1 artırıp 1 azaltarak kayıt yapma gibi şifreleme metodu kullandıklarını bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgim yoktur. Jandarma Genel Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanması içerisinde bulunan öğrencilere, görüşmelerin sonunda bir cihaz (usb-flash bellek-hafıza kartı-hard dısc) vermedim" iddiasında bulundu.