Mahir Ünal'dan ABD'ye tepki: Saygısızlık

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, canlı yayında yaptığı açıklamada ABD'nin Türkiye'ye yöenlik tehditkar söylemlerine tepki göstererek "Twitter üzerinden tehdit edip istediklerini yapmak gibi tuhaf bir yöntem geliştiriyorlar. Serbest bırakın demek saygısızlıktır. Bu tehdit dili Türkiye'yi korkutmayacağı gibi çok uzun döneme dayanan model, stratejik ortaklığımıza zarar vermektedir" dedi.

Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mahir Ünal şunları söyledi:

SAYGISIZLIK

(Rahip Brunson'a ev hapsi) Twitter üzerinden tehdit edip istediklerini yapmak gibi tuhaf bir yöntem geliştiriyorlar. Brunson'ı serbest bırakın demek saygısızlıktır. Bu tehdit dili Türkiye'yi korkutmayacağı gibi çok uzun döneme dayanan model, stratejik ortaklığımıza zarar vermektedir. Türkiye geri adım atacak bir ülke değil. Nezakete uygun bir dil ve yaklaşıma dönmeli ABD.

CHP sürekli Türkiye'de yargının olmadığını, hakim ve savcıların iktidardan talimat aldığını söylüyor. Bunu daha yoğun olarak FETÖ yargılamalarının olduğu dönemde yaptılar. CHP'nin bu ülkenin savcılarına iftira etme hakkı yoktur. CHP'nin diline baktığınız zaman Türkiye'nin yanında olmadığını görürsünüz.

YENİLGİYİ KABUL ETMEYENLER BAŞARI KAZANAMAZLAR

(CHP'de değişim çağrısı) Bizim CHP'nin içiyle işimiz olmaz. Bana bir soru soruldu. Ben de Muharrem İnce'nin 'Yenilgiyi kabul etmeyenler başarı kazanamazlar sözü kıymetli' dedim Muharrem İnce yenilgiyi kabul etti Kılıçdaroğlu etmedi. Siz kaybettiğiniz her seçimi şaibeli görüyorsunuz.