Lojman ve makama gitmeyin

FETÖ üyesi hakim ve savcılarla ilgili soruşturmalar ve davalar sürerken, örgütün yargı yapılanmasında görevli imamlar da deşifre olmaya devam ediyor. Son olarak örgüt içerisinde “müdür” pozisyonunda görev yapan Cem Saraç yakayı ele verdi.

Yeni Şafak Osman Özgan
Foto: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz haziran ayında Mersin’de yakalanarak tutuklanan Saraç hakkında dava açıldı. “FETÖ yöneticisi olmak” suçundan 22,5 yıla kadar hapsi talep edilen Saraç’ın örgüt içerisinde “Arda” kod adını kullandığı belirtildi. 2011-2014 yılları arasında Diyarbakır’daki hakim ve savcılardan sorumlu olduğu tespit edilen Saraç’ın, daha sonra ise örgüt tarafından atamasının Konya’ya yapılarak buradaki FETÖ üyesi yargı mensuplarından sorumlu olarak görev yaptığı kaydedildi. Şüpheli Saraç’ın, altında “müdür yardımcısı” ve “öğretmen” statüsünde görev yapan imamlara kod adı verdiği, bu kişileri yargı mensuplarıyla ilgilenmeleri konusunda görevlendirdiği, iş bölümü yaptığı, himmetlerin toplanmasını sağladığı aktarıldı.

TALİMATLAR SARAÇ’TAN

Örgüt üyesi ilgilenecekleri hakim ve savcılarla görüşmelerin nasıl yapılacağı ve nelere dikkat edileceğine ilişkin şüpheli Saraç’ın talimatlar verdiğini de ifadesinde anlattı. Örgüt üyesinin ifadesine göre, Saraç’ın örgüt yönergesi gibi talimatları şöyle: “Hakim ve savcılarla görüşmeye giderken kesinlikle kaldıkları lojmana gidilmeyecek. Telefon ile kesinlikle irtibata geçilmeyecek. Görüşmeler sanaldan yani ByLock üzerinden olacak. Sorumlu olduğumuz hakim ve savcıların makamlarına gidilmeyecek.