Kura heyecanı

FETÖ'cülerden boşalan kadrolara atanacak hakim ve savcılar için kura töreni düzenlendi. KHK ile staj süreleri kısalan 956 aday, törende büyük heyecan yaşadı.

Yeni Şafak

HSYK'dan temizlenen FETÖ'cülerin yerine atanacak hakim ve savcılar için kura töreni düzenlendi. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 18. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları kura töreninde, OHAL kapsamında yayımlanan kararnameyle staj sürelerinin tamamlanması beklenmeden mesleğe kabul edilen 956 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı ile 5 idari yargı hakiminin görev yerleri belirlendi. Kura çekiminde adaylar ve aileleri büyük heyecan yaşadı. Törene Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK üyeleri, hakim ve savcı adayları ile aileleri katıldı.

HUKUK TARİHİMİZ BAŞARILI DEĞİL

Törende konuşma yapan HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, mesleğe yeni başlayacak hakim ve savcılara inançlarının tam olduğunu söyledi. "Hukuk tarihi maalesef büyük başarılarla dolu değil" diyen Yılmaz, "Bizim neslin övünecek bir hukuk kahramanı olmadı. Ama artık sizin var. 15 Temmuz gecesi destan yazan, milletin iradesini, demokrasiyi milletle birlikte savunan meslek büyükleriniz var. Siz de artık hep övüneceksiniz, başınız önünüze düşmeyecek" ifadesini kullandı.

YARGIYI KENDİ AMAÇLARI İÇİN KULLANDILAR

Mensubu olduğu, 2014 yılındaki seçimden sonra görev başına gelen HSYK'nın Türk toplumuna bir şeyler anlatmaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, "Yargının bir çete tarafından ele geçirildiğini, bu çetenin birçok hukuksuzluğa imza attığını, hukuku silah olarak, yargıyı kendi amaçları doğrultusunda kullanıp toplumu şekillendirdiğini, örgüt menfaatlerine büyük işler yaptığını anlattık. Ama çok başarılı olamadık. Nihayet, 15 Temmuz gecesi herkes 'FETÖ' denilen bu cinayet şebekesinin gerçek yüzünü gördü" değerlendirmesinde bulundu.