Kumpasçılar hücresi!

Kozmik Oda ve Askeri Casusluk kumpaslarının savcı ve hakimlerinin Ankara Keçiören’de aynı gaybubet evinde kaldıkları ortaya çıktı. 2016 yılında görevden alınan FETÖ’cü hakimler Zafer Kılınç ve Halil İbrahim Kütük ile savcı Mustafa Bilgili soluğu bu evde almış.

Yeni Şafak Osman Özgan
Zafer Kılınç - Mustafa Bilgili

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, emniyet birimlerince örgütün kumpas soruşturmalarında görev alan hakim ve savcılar hakkında hazırlanan rapora ulaşıldı. Ankara Savcısı Murat Özcan'ın talimatıyla hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Edirne'de yakalanıp tutuklanan İzmir Askeri Casusluk kumpasının savcısı Zafer Kılınç'ın soruşturma dosyasına da giren raporda önemli ayrıntılar yer aldı.

KOZMİK GAYBUBET EVİ

ByLock içeriklerinin de yer aldığı rapora göre, Kılınç ile Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast bahanesiyle devletin en mahrem bilgilerinin tutulduğu Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'na girilen Kozmik Oda soruşturmasının savcısı Mustafa Bilgili ve aynı soruşturmada bazı kararlara imza atan eski özgürlük hakimi Halil İbrahim Kütük'ün görevden uzaklaştırılmalarının ardından Ankara Keçiören Kuşcağız Mahallesi'ndeki gaybubet evinde saklandığı tespit edildi.

DARBE SONRASI BAYRAK ASILMIŞ

Raporda, 31 Ağustos 2016 tarihli bir ihbar dikkat çekti. Kılınç, Bilgili ve Kütük'ün saklandığı evin adresinin yer aldığı ihbarda, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk bayrağı asılan söz konusu evde FETÖ'cülerin kaldığı belirtildi. İhbar üzerine emniyet birimlerince evde yaptığı inceleme sonucunda, limonata şişesinin üzerinde Zafer Kılınç'ın sağ başparmak izinin çıktığı belirtildi.

BYLOCK'TA DA AYNI GRUPTA

ByLock'ta 'ebuakil' kod adını kullanan Zafer Kılınç, 'mb006' kod adlı Mustafa Bilgili, 'hib006' kod adlı Halil İbrahim Kütük, 'nesibe0634' kod adlı Nihal Uslu ve 'emirhan1982' kod adlı Levent Özgüzel'in aynı grupta oldukları da tespit edildi. Rapora yansıyan ByLock yazışmalarına göre, şüphelilerin 2016 Şubat ayında söz konusu gaybubet evinde kalmaya devam ettiği anlaşılıyor.

NİHAL ABLA BİLİYOR MU?

Rapora giren bir ByLock içeriğinde, yargı imamı Levent Özgüzel, Mustafa Bilgili'ye 'abla' diye belirttiği Nihal Uslu'yu ByLock grubuna ekleyip eklemediğini soruyor. Ardından "Nihal abla yeşil yandı mı? Sizden cevap bekliyor kadın yahu" demesi üzerine Bilgili, "Tamam" karşılığını veriyor. Bir başka ByLock konuşmasında, Halil İbrahim Kütük, FETÖ imamı Özgüzel'e Mustafa Bilgili ile kaldığını Nihal Uslu'nun bilip bilmediğini soruyor. İmam ise Uslu'nun bu durumu bildiğini ve sorun olmadığını söylüyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/04/28/03/13/resized_42643-c3cc7bcakozmikoda.jpeg

Savcı çok açık vermiş

Yargı imamı Levent Özgüzel ile eski savcı Zafer Kılınç arasında geçen konuşmaların daha çok İzmir Askeri Casusluk davasına ilişkin olduğu görüldü. Kılınç'ın, 15 Şubat 2016 günü imam Özgüzel'e gönderdiği bir mesajda, "Abi bugünkü İzmir'deki mütalaa çok önemli, iyice irdelenmeli. Yarın karar verilebilir ancak savcı mütalaada çok açık vermiş bizlere, abilere iletebilirseniz tabi tam metni lazım. Biz Oda Tv'den okuduk" diyor. Kılınç'ın ayrıca Oda Tv'de çıkan haberinin fotoğrafını da FETÖ imamı Özgüzel'e gönderdiği belirlendi.

Soluğu Keçiören’de aldılar

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Kozmik Oda kumpasında rol alan hakim ve savcılar hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında, raporda ismi geçen Mustafa Bilgili ile Halil İbrahim Kütük’ü 9 Şubat 2016 günü görevden uzaklaştırdı. İzmir Askeri Casusluk kumpasının savcısı Zafer Kılınç ise 11 Şubat 2016’da açığa alındı. ByLock içeriklerine göre, söz konusu kumpas hakim ve savcıların, HSK’nın kararının ardından soluğu gaybubet evlerinde aldığı belirlendi. Bu arada, son olarak Kılınç’ın Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakayı ele vermesinin ardından, söz konusu 4 ismin tamamı yakalanmış oldu. Eski savcı Bilgili de üzerinde sahte kimlikle Ankara’da yakalanmıştı.