Kumpasçılara cesaret talimatı

FETÖ’cü savcı Zafer Kılınç’ın ByLock’undan, yargı imamı Levent Özgüzel’in kumpas soruşturmalarında rol alan hakim ve savcıların açığa alındıktan sonra yapacaklarına dair talimatları çıktı: “Kamera karşısında cesur ve kendinizden emin bir şekilde cümleleri söyleyin, basın bildirilerinizi önceden hazırlayın.”

Yeni Şafak Osman Özgan
​FETÖ’cü savcı Zafer Kılınç

Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan'ın FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanan İzmir Askeri Casusluk kumpasının savcısı Zafer Kılınç'ın ByLock yazışmalarıyla örgütün o dönem firari olan hakim ve savcılara verdiği talimatlar deşifre edildi.

5'LİKSE BYLOCK VARDIR

ByLock'taki kullanıcı adı 'ebuakil' olan Zafer Kılınç ile gaybubet evlerinde saklanan örgüt üyesi hakim ve savcılarla ilgilinen imam Levent Özgüzel arasında 17 Şubat 2016 günü dikkat çekici bir konuşma gerçekleşiyor. İmam Özgüzel, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 11 Şubat 2016'de görevden el çektirilen Zafer Kılınç'a, söz konusu karara karşın itiraz dilekçesi hazırlayıp hazırlamadığını soruyor. Kılınç ise dilekçeyi avukatının hazırlayacağını söylüyor. Özgüzel ise "O avukatta ByLock var mıdır bize gönderse. 5'likse ByLock vardır abi" ifadesini kullanıyor. FETÖ, mensuplarını gösterdikleri sadakat ve verilen görevleri yerine getirme isteklerine göre numaralandırırken, örgütün verdiği görevleri harfiyen yerine getirip güven telkin edenleri 5'lik olarak nitelendirdiği biliniyor.

BİLDİRİLERİ ÖNCEDEN HAZIRLAYIN

Yine Levent Özgüzel, açığa alınan hakim ve savcıların ne yapacağına ilişkin talimatı da ByLock maili ile Zafer Kılınç'a iletiyor. "Açığa alınmada yapılacaklar" başlığıyla gönderilen mailde , "1- Basın önünde özellikle kamera karşısında söylenecek spot cümlelerin önceden seçilmeli ve vakur, cesur, kendinden emin bir şekilde ifadeler söylenmeli. 2- Basın bildirilerinin özenle ve önceden hazırlanmalı. 3- Bilgi Edinme Kanunu kapsamında soruşturmaya dayanak tüm belgeler eksiksiz istenmeli."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN

Bir başka ByLock yazışmasında da FETÖ imamı Özgüzel, basında çıkan haberlere karşın Zafer Kılınç'ın yapması gerekenleri talimatlandırıyor. Özgüzel, soruşturma bilgilerinin basına sızdırılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunması talimatı veriyor.

GÜNDEM
Sefer emri Gülen’den

DÜNYA
G. Kore FETÖ’cülere göz açtırmıyor