Kumpas davasında yargılanan komutanlara terfi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk YAŞ toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tamamlandı. YAŞ sonrası yapılan açıklamada Poyrazköy kumpas davasında yargılanan Deniz Albay Ercan Kireçtepe ile Turhan Ecevit amiralliğe terfi ettirildi.

Yeni Şafak
Başkan Erdoğan YAŞ kararlarını imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip başkanlığında tamamlandı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından YAŞ kararlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Başkan Erdoğan tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında 9 general/amiral bir üst rütbeye, 41 albay ise general/amiralliğe yükseltildi.

SAT'ta ilk amiraller

YAŞ kararları kapsamında Sualtı Taaruz Komutanlığı (SAT) bünyesinden iki amiral çıktı. Albay Mustafa Turhan Ecevit ile Albay Ercan Kireçtepe'nin, SAT bünyesinden çıkan "ilk" amiraller olduğu ifade ediliyor.

İki isim, FETÖ'nün kumpas davaları sonucu hapse girmişti. Ecevit ve Kireçtepe, "Poyrazköy Davası"nda hüküm giymiş, cezaevinde hapis yattıktan sonra yeniden yargılama sonucu beraat ederek Sualtı Taaruz Komutanı ve Sualtı Taaruz Komutan yardımcısı olarak üniformalarını giymişti. Kireçtepe, 1996'da Kardak kayalığına çıkıp buraya Türk bayrağı diken timde görev yapmıştı.

FETÖ'cüler tarafından oluşturulan ve İzmir'de görülen askeri belgelerin ele geçirilmesiyle ilgili davada tutuklanan, yeniden yargılama sonucu beraat eden Topçu Kurmay Albay İlkay Altındağ da tuğgeneralliğe terfi eden bir diğer isim oldu. Altındağ, Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapıyordu.

FETÖ'nün "Balyoz" kumpası sonucu tutuklanan ve hapis yatan sonrasında yeniden yargılama sonucu beraat ederek komodor olan Deniz Kurmay Albay Hasan Özyurt da terfi eden bir diğer isim oldu.

GÜNDEM
YAŞ kararıyla terfi alanların tam listesi yayımlandı

GÜNDEM
YAŞ kararları açıklandı